Skorupan: Husićevi navodi netačni, tužba u interesu svih

“Tužbom, za koju smatram da je u obostranom interesu, upravo želim da mu ponudim mogućnost da potvrdi svoje optužbe, umjesto što klevetama i uvredama pokušava urušiti moje kredibilitet i čast. Ukoliko na sudu gospodin Husić dokaže da mi je bilo ko, osim mene, kupio stan, javno obećavam da ću napustiti i novinarstvo i Rožaje”, poručila je Skorupan
104 pregleda 11 komentar(a)
Ešef Husić, Foto: Arhiva Vijesti
Ešef Husić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 02.02.2015. 18:47h

Novinarka “Vijesti” Aida Skorupan podnijela je tužbu protiv funkcionera Opštine Rožaje i člana Glavnog odbora Bošnjačke stranke (BS) Ešefa Husića, zbog klevete.

Skorupan je tužila Husića, sekretara Sekretarijata za planiranje, uređenje prostora i zaštitu životne sredine, jer je na sjednici SO Rožaje održanoj krajem decembra 2014. godine kazao da je ona “od užeg rukovodstva opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) kao 'apanažu' dobila stan”.

U tužbi podnijetoj rožajskom Osnovnom sudu Skorupan je, pozivajući se na zapisnik sa VI redovne sjednice SO Rožaje, napisala da je Husić za govornicom oklevetao optužujući je da “piše u interesu DPS-a” i da je “okaljala časnu novinarsku profesiju”.

S obzirom da je skupštinsko zasjedanje koje je održano 25. decembra prenosio Radio Rožaje, Husićeve klevete mogli su da čuju građani grada na Ibru, tvrdi Skorupan u tužbi.

Ona je u tužbi, između ostalog, napisala da je zbog neistina koje je Husić kazao za skupštinskom govornicom, zovu građani Rožaja i njeni poznanici, i da to sve na nju stresno djeluje.

“Skorupan su stalno pozivali poznanici i građani Rožaja, izražavajući čuđenje da je takva osoba, jer je poznaju kao časnu, poštenu i profesionalnu novinarku. Zbog ovakvog uznemiravanja tužilja je dobila stres”, piše u tužbi.

Skorupan u tužbi nije precizirala odštetni zahtjev, već će to uraditi nakon što se, ukoliko njena tužba bude usvojena, izjasne vještaci medicinske struke.

Husić : Nijesam rekao da joj je neko iz DPS-a kupio stan

Husić je sinoć, komentarišući tužbu koju je Skorupan podnijela protiv njega, rekao “da je pravo svakog građanina, ako misli da je nečim povrijeđen, da pokrene institut tužbe”.

On je negirao navode tužbe, ističući da na skupštinskom zasjedanju nije rekao da je novinarki neko iz DPS-a kupio stan.

“To je njena kreacija, što će se i dokazati na sudu... Rekao sam da je dobila stan u zgradi solidarnosti, pod okolnostima koje ćemo na sudu utvrditi, a jesam kazao, i kazaću, da je bila politički angažovana za vrijeme lokalnih izbora”, rekao je Husić .

“Ona je pokušala da istjera zeca, a istrjeraće mečku”, dodao je on ističući da je Skorupan pred prošlogodišnje lokalne izbore, bila na vezi “sa ljudima iz izbornog štaba DPS-a”.

“Za to imam dokaz - prepis transkripta sa Fejsbuk stanice”, kazao je Husić .

On je pojasnio da je novinarku Skorupan, u skupštinskoj sali pominjao zbog teksta čiji je ona autor.

“Reagovao sam zbog teksta u kojem je napisala da sam nezakonito izdao dozvolu za džamiju na Bandžovom brdu, što je netačno”, kazao je Husić .

Skorupan: Ako dokaže klevete napustiću i novinarstvo i Rožaje

Novinarka “Vijesti” kazala je sinoć da je sa funkcionerom BS-a saglasna u jednom “da bih primanjem bilo kakve apanaže koja bi uticala na moje pisanje bila nedostojna da se bavim izvještavanjem i isprljala bih, kako on kaže, časnu novinarsku profesiju”.

“Tužbom, za koju smatram da je u obostranom interesu, upravo želim da mu ponudim mogućnost da potvrdi svoje optužbe, umjesto što klevetama i uvredama pokušava urušiti moje kredibilitet i čast. Ukoliko na sudu gospodin Husić dokaže da mi je bilo ko, osim mene, kupio stan, javno obećavam da ću napustiti i novinarstvo i Rožaje”, poručila je Skorupan .

Bonus video: