Batler: Znao sam da će Vilson da baci loptu

„Samo sam istrčao i odbio pas... Znao sam šta će da se desi. Naš defanzivni koordinator je jako pametan, a na gol-liniji u formaciji sa tri kornerbeka, znali smo da će da bace loptu. Samo sam bio brži od njega i uhvatio je”, rekao je novajlija Batler.
61 pregleda 0 komentar(a)
Malkolm Batler, Foto: Reuters
Malkolm Batler, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.02.2015. 10:35h

Junak pobjede Nju Inglenda u ovogodišnjem Superboulu, Malkolm Batler, rekao je da je znao šta će se desiti u posljednjem napadu Sijetla i da je tako presjekao pas kojim je donio titulu svom timu.

„Samo sam istrčao i odbio pas... Znao sam šta će da se desi. Naš defanzivni koordinator je jako pametan, a na gol-liniji u formaciji sa tri kornerbeka, znali smo da će da bace loptu. Samo sam bio brži od njega i uhvatio je”, rekao je novajlija Batler.

Nju Inglend je rano jutros poslije preokreta u Arizoni pobijedio branioca titule Sijetl sa 28:24.

Sihoksi su imali napad, ali su se u drugom daunu odlučili za pas. Batler je presjekao pas ispred end zone, tako što je istrčao ispred Rikarda Loketija i uhvatio loptu Rasela Vilsona.

„Odigrao sam šta je trebalo da moj tim pobijedi. Vrijedno sam radio na treninzima i samo sam jako želio da igram i pomognem svom timu. Izašao sam i uradio sam tačno šta je trebalo. Bio sam potpuno spreman da igram... Gledao sam sa strane, želio sam da uđem i bio sam spreman”, rekao je Batler.

Trenutak odluke: Malkolm Batler prekida pas upućen Rikardu Loketiju

MVP finala bio je, međutim, Tom Brejdi koji je osvojio svoju četvrtu titulu. On je i pokrenuo preokret, pošto je osam minuta prije kraja Nju Inglend gubio sa 10 poena.

„Cijele godine pokazujemo karakter. Dugačko je bilo putovanje do titule. Ovo je velika pobjeda, ostavili smo sve što imamo na terenu. Ključ je bila naša mentalna snaga”, rekao je Brejdi.

Slavni kvoterbek je bacio loptu 50 puta na putu do trijumfa.

„Radim šta god treba za pobjedu. Igrali smo sjajno u odbrani, a oni su veliki tim. Sve što smo imali smo upotrebili do posljednjeg napada. Ponosan sam na našu odlučnost. Cijele godine smo to pokazivali. Svaki tim ima svoj put, a mnogo ljudi je izgubilo vjeru u nas vrlo rano, ali mi se nismo predavali i bili smo sabrani, što je sjajan osjećaj”, rekao je Brejdi.

Treći kvoterbek u istoriji sa četiri Superboula: Tom Brejdi

MVP finala je skakao od sreće kada je Batler presekao pas.

„Malkolm je odigrao nevjerovatan potez. Nismo zvali tajm-aut, a sat je otkucavao vrijeme do kraja. Znali smo da je u suštini to - to ako uspijemo da ih zaustavimo. Vidio sam kako je presjekao pas i nisam mogao da vjerujem. To je nevjerovatan potez, sjajan, šampionski. I moji saigrači su ga napravili. Napravili su neke fenomenalne stvari na terenu. Svi smo učestvovali i znao sam da će svi morati da učestvuju”, rekao je Brejdi.

Bonus video: