Spuž: Majka iznijela bebu iz oblaka dima

Za manje od pola sata vatreni jezici progutali su kompletno pokućstvo, a od visoke temperature popucali su i zidovi
58 pregleda 7 komentar(a)
Požar, Spuž (Novina)
Požar, Spuž (Novina)
Ažurirano: 01.02.2015. 07:41h

Kompletno pokućstvo Spužanina Damjana Bojanića uništeno je u požaru koji je juče ujutro buknuo u njegovoj kući.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, kada je vatra počela da bukti, u kući su bile Damjanova supruga i tromjesečna kćerka.

Nijedna od njih nije povrijeđena. Dok je dim kuljao na sve strane, Damjanova supruga iz spavaće sobe u naručju je iznijela tromjesečnu Viktoriju.

Za manje od pola sata vatreni jezici progutali su kompletno pokućstvo, a od visoke temperature popucali su i zidovi.

Načelnik danilovgradske Službe zaštite i spasavanja Goran Radulović “Vijestima” je rekao da im je požar prijavljen u 8:35 časova.

On je dodao da su se odmah, sa dvije vatrogasne ekipe, uputili ka kući Bojanića, ali da su na intervenciju krenule i dvije ekipe iz Podgorice.

“Uspjeli smo da lokalizujemo požar i spriječimo da se vatra proširi na susjedne objekte. Pokušali smo da spasimo dio stvari, ali to je bilo nemoguće, jer je vatra već zahvatila tehničke uređaje, stolariju i druge lako zapaljive materijale”, kazao je Radulović.

Nakon požara uviđaj su obavili inspektori danilovgradske policije i Odsjeka za požare, eksplozije i havarije Forenzičkog centra, koji će nakon vještačenja utvrditi uzrok požara.

Bojanići su se, u kuću koja je oštećena u požaru, uselili prije četiri mjeseca. Njih su juče posjetili čelnici Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović i dr Miodrag Đurović i uručili im jednokratnu novčanu pomoć.

Predstavnik Komisije za procjenu štete od elementarnih nepogoda Natalija Bulatović, uradila je procjenu štete.

Bonus video: