Vojin Ćaćić do kraja sezone igraće u Turskoj sa Milošem Ćulafićem

0 komentar(a)
Vojin Ćaćić, Foto: Cev.lu
Vojin Ćaćić, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 31.01.2015. 23:59h

Kao prošle godine, Vojin Ćaćić će drugi dio sezone provesti u inostranstvu, uz saglasnost i dogovor sa matičnim klubom, Budvanskom rivijerom.

Zvanično najbolji crnogorski odbojkaš potpisao je ugovor do kraja sezone sa novim turskim prvoligašem, Šahinbej Beledijem iz Gaziantepa.

"Ekipa je trenutno u zoni ispadanja. Vjerovatno ćemo igrati plej-aut i cilj je da izborimo opstanak u prvoj ligi", kazao je za “Vijesti” Ćaćić.

Crnogorski reprezentativac, koji je prošle godine na pozajmici drugi dio sezone, po završetku evropskih obaveza sa Budvanima, igrao u Francuskoj, imao je nekoliko ponuda.

"Izabrao sam Tursku, jer je prelazni period zatvoren u jačim ligama kao što su Poljska, Francuska.. I ovo smo potpisali i završili posljednjeg dana njihovog prelaznog roka", dodaje Ćaćić.

U adaptaciji na novi klub Ćaćiću će pomoći drug iz reprezentacije, bivši suigrač iz Budvanske rivijere, a i sugrađanin iz Bara, korektor Miloš Ćulafić, koji nosi dres Šahinbeja od prošlog ljeta.

"Kod njega sam se raspitao o novom klubu. Dobro je organizovan, ali im fali bolji igrač na poziciji primača", zaključio je Ćaćić, koji će, vjerovatno, danas otputovati za Tursku.

Ćaćić je ove sezone bio drugi poenter Budvanske rivijere u Ligi šampiona (iza Kubanca Herarda Kale) sa 70 poena, zauzevši 30. mjesto u konkurenciji poentera LŠ.

U konkurenciji smečera bio je 34. dok je u grupnoj fazi zauzeo 50. poziciju u konkurenciji primača servisa.

Bonus video: