Brnoviću sedam mjeseci zbog napada na saobraćajce

Brnoviću se, u podgoričkom Osnovnom sudu, sudi i za bacanje bombi na kuću porodice Buškulić u Zagoriču
138 pregleda 9 komentar(a)
policija, Foto: Arhiva Vijesti
policija, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 31.01.2015. 09:27h

Sedam mjeseci robije odležaće Podgoričanin Filip Brnović (24), jer je Sud utvrdio da je prilikom privođenja napao dvojicu saobraćajnih policajaca.

Sutkinja Željka Jovović, tokom izricanja presude kazala da je tokom svjedočenja policajaca ali i medicinske dokumentacije, potvrđeno da je okrivljeni 24. oktobra 2013. godine, u Ulici Ivana Crnojevića u Podgorici, napao saobraćajce Dejana Gačevića i Žarka Bojanića.

Incident se dogodio nakon što je Brnović odbio da se alkotestira, zbog čega su pokušali da ga privedu. Tokom privođenja, Brnović je ušao u policijski automobil i oteo ključeve od kola, nakon čega su reagovali policajci.

Tokom otimanja ključeva, Brnović je, navodi se u presudi, više puta udario Gačevića nogom, dok je Bojanić zadobio udarac laktom u lice. Na osnovu medicinske dokumentacije Gačeviću su konstatovane lakše tjelesne povrede.

Što se tiče visine izrečene kazne, sutkinja Jovović je objasnila da se radi o višestrukom povratniku, jer je Brnović i ranije osuđivan. Brnović je ranije u odbrani kazao da uopšte nije vozio automobil, koji je policija zaustavila.

Tada je objasnio da je njegov prijatelj vozio i da ga je zamolio da zaustavi vozilo kako bi telefonirao.

"Čim sam izašao iz kola, prišli su mi saobraćajni policajci i saopštili da treba da uradim alkotest. Kazao sam im da se ne sprdaju sa mnom, jer još nijesam čuo da se alkotestiraju pješaci. Tvrdim da nikog nisam udarao, jesam sjeo na suvozačevo mjesto, ali sigurno nijesam oteo ključeve iz brave", rekao je Brnović.

Potpuno drugačiju verziju događaja ispričali su napadnuti policajci. Brnoviću se, u podgoričkom Osnovnom sudu, sudi i za bacanje bombi na kuću porodice Buškulić.

Bonus video: