"Nisam vozio, nisam ni tukao saobraćajce”

"Čim sam izašao iz kola, prišli su mi saobraćajni policajci i saopštili da treba da uradim alkotest. Kazao sam da se ne sprdaju sa mnom, jer još nijesam čuo da se alkotestiraju pješaci. Tvrdim da nikog nisam udarao, jesam sjeo na suvozačevo mjesto, ali sigurno nijesam oteo ključeve iz brave", rekao je Brnović
138 pregleda 7 komentar(a)
saobraćaj, alkohol, Foto: Shutterstock.com
saobraćaj, alkohol, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 30.01.2015. 17:10h

Podgoričanin Filip Brnović (24), kazao je juče da nije udarao saobraćajne policajce, iako su se, kako je rekao, sprdali s njim i tražili da kao pješak uradi alkotest.

Brnović je optužen za napad na službeno lice - u optužnici piše da je, u oktobru 2014. godine, nanio lakše tjelesne povrede saobraćajnom policajcu Dejanu Gačeviću, prilikom privođenja, kada je odbio da uradi alkotest.

Brnović je, navodi se, udarao i drugog policajca Žarka Bojanića i oteo mu ključ od službenog vozila.

Na suđenju koje je juče ujedno započeto i završeno, optuženi je tvrdio da uopšte nije vozio automobil, koji je navodno policija zaustavila.

U odbrani, rekao je da je te noći dosta popio i da je, pri povratku kući, zamolio druga koji je bio za volanom, da zaustavi automobil, kako bi obavio telefonski poziv: "Čim sam izašao iz kola, prišli su mi saobraćajni policajci i saopštili da treba da uradim alkotest. Kazao sam da se ne sprdaju sa mnom, jer još nijesam čuo da se alkotestiraju pješaci. Tvrdim da nikog nisam udarao, jesam sjeo na suvozačevo mjesto, ali sigurno nijesam oteo ključeve iz brave", rekao je Brnović.

Potpuno drugačiju verziju događaja ispričali su policajci, koji su naveli da su pokušali da zaustave džip koji je naglo skrenuo, kako i da je automobil vozio Brnović koji je odbio da uradi alkotest.

“Pošao je do mog kolege Bojanića koji je sjedio u službenom vozilu. Nakon par minuta razgovora i negodovanja od strane Brnovića, on je posegao za ključevima koji su bili u bravi upravljača. Kolega je pokušao da ga zaustavi i nastalo je guranje. Ja sam pokušao da pomognem kolegi, ali nisam mogao da priđem, jer me je Brnović nogama uporno udarao", rekao je Gačević.

Brnoviću se u podgoričkom Osnovnom sudu sudi i za bacanje bombi na kuću porodice Buškulić.

Bonus video: