Crnogorska azbuka i natpisi

Aleksandar Florenski će se predstaviti sa radovima pod nazivom “Crnogorska azbuka“ koja je ujedno i nastavak projekta “Azbuke i vodiči Aleksandra Florenskog“. Olga Florenska će se predstaviti serijom objekata “Crnogorski natpisi “ koja je napravljena tokom rezidencijalnog boravka u DEAC-u
378 pregleda 1 komentar(a)
Olga Florenski
Olga Florenski
Ažurirano: 30.01.2015. 15:18h

Evropski kulturni centar sa sjedištem u Budvi “Dukley European Art Community” (DEAC) i Nacionalna biblioteka Crne Gore “Đurđe Crnojević” organizuju izložbu Aleksandra Florenskog i Olge Florenske, prvih umjetnika-rezidenata u okviru ovogodišnjeg programa DEAC-a, koja će biti otvorena večeras u Nacionalnoj biblioteci “Đurđe Crnojević” u 18 sati. Izložbu će otvoriti Marat Geljman, predsjednik Upravnog odbora “Dukley European Art Community“.

Aleksandar Florenski će se predstaviti sa radovima pod nazivom “Crnogorska azbuka“ koja je ujedno i nastavak projekta “Azbuke i vodiči Aleksandra Florenskog“. Olga Florenska će se predstaviti serijom objekata “Crnogorski natpisi “ koja je napravljena tokom rezidencijalnog boravka u DEAC-u.

Aleksandar i Olga Florenski od 1994. godine zajedno rade na velikim projektima.

Bonus video: