Ovo su vježbe za lijene ljude

154 pregleda 0 komentar(a)
vježbe, Foto: Shutterstock
vježbe, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.01.2015. 08:08h

Ako uvijek imate izgovor da ne biste otišli u teretanu, probajte da prihvatite ove zdrave navike koje će donijeti dobre rezultate bez previše truda.

Trening ne mora da bude fiskultura, dovoljno je da napravite nekoliko izmjena, da na primjer hodate dok pričate na telefon, ili da idete stepenicama, umjsto da se vozite liftom ili pokretnim stepenicama. Te aktivnosti svakako nemaju isti učinak kao kardio trening, ali će ubrzati rad srca makar malo.

Postoji vježba i za lijene osobe koje žele da oblikuju trbušne mišiće - kada sjedite na stolici, počnite sa stezanjem trbušnih mišića - udahnite kad ih stegnete, zadržite položaj nekoliko sekundi, a zatim se opustite i izdahnite.

Ili probajte ovo: sjednite na ivicu stolice i uhvatite je rukama blizu bokova. Leđa držite pravo, a koljena podignite prema grudima. Taj položaj zadržite tri sekunde, prije nego se vratite u početni položaj.

I minut ove vježbe dnevno može da donese razliku.

Za one koji žele nešto još udobnije, tu su vježbe u krevetu! Jednostavno lezite na desnu stranu, a desnim dlanom uhvatite lijevu ruku između lakta i ramena. Povlačite lijevu ruku unazad, pritom stvarajući otpor desnom tako da svi mišići ruku budu stegnuti. Ponovite 5-10 puta na svaku stranu i dobićete dobru vježbu za ruke a da ne ostajete iz kreveta.

Dobra je navika i sjedenje na pilates lopti dok gledate TV ili radite. Možda vam djeluje lako, ali sjedenje na toj lopti zahtijeva puno ravnoteže i pokreće skoro sve mišiće u tijelu. Potrudite se da sjedite na lopti makar 15 minuta dnevno.

Za dobar kardio trening, nabavite kućni bicikl i smjestite ga pred TV. Tako ćete moći da vježbate gledajući omiljene serije i filmove, piše Index.hr.

Bonus video: