Još niko nije osumnjičen, Zekić: Očekujem da nađu krivce

U požaru je izgorjela i garaža u kojoj je automobil bio parkiran. Vrata tog objekta, prema nezvaničnim informacijama, najvjerovatnije su obijena, nakon čega je vozilo poliveno benzinom i zapaljeno
203 pregleda 14 komentar(a)
Milosav Zekić, Foto: Služba zaštite Rožaje
Milosav Zekić, Foto: Služba zaštite Rožaje
Ažurirano: 30.01.2015. 07:00h

Još niko nije osumnjičen za podmetanje požara na automobil sudije Milosava Zekića, iako je juče više osoba privedeno na informativni razgovor u rožajsko Odjeljenje bezbjednosti.

Zekićev “audi A3” potpuno je izgorio u požaru, koji je u srijedu veče oko 22:40 časova, prema informacijama iz policije, podmetnula jedna ili više za sada nepoznatih osoba.

U požaru je izgorjela i garaža u kojoj je automobil bio parkiran. Vrata tog objekta, prema nezvaničnim informacijama, najvjerovatnije su obijena, nakon čega je vozilo poliveno benzinom i zapaljeno.

Policija je tokom noći obezbjeđivala mjesto požara, a uviđaj je juče ujutru obavio tim kojim su rukovodili osnovni državni tužilac Hajran Kalač i sudski vještak za zaštitu od požara Radovan Popović.

Kalač je kazao da su izuzeti određeni dokazi koji su predati vještacima na dalje postupanje. U toku je, kazao je, preduzimanje i drugih radnji u cilju rasvjetljavanja događaja.

Zekić juče nije želio da komentariše incident.

Kazao je da vjeruje u nadležne institucije i organe i njihovu profesionalnost i da očekuje da će rasvijetliti podmetanje požara.

Brojni Rožajci juče su osudili paljenje vozila, naročito jer Zekić slovi za „časnog čovjeka i sudiju“.

Pozvali su policiju i tužilaštvo da ulože vanredne napore da otkriju počinioce te i drugih učestalih podmetnutih požara...

Presuda nema veze sa podmetanjem požara?

Desetak sati prije podmetanja požara, sudija Milosav Zekić izrekao je presudu kojom je, zbog krivičnog djela povreda slobode ispoljavanja vjere i vršenja vjerskih obreda, Arben Jakupi kažnjen sa 800 eura, a Kemal efendija Murić 60 dana uslovno.

Nema informacija da istraga policije ide u tom smjeru.

Jakupi i Murić saopštili su juče da nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa tim „kriminalnim činom“.

Bonus video: