Na slavlju u Nikšiću pucao sin Brana Mićunovića i njegova djevojka

Izvori "Vijesti" tvrde da se na jednom snimku vidi kako iz automatske puške uvis puca Mućunovićev sin Đorđe... Na drugom video zapisu, metak iz puške ispaljuje njegova djevojka, Budvanka Zorana Mandić
2214 pregleda 0 komentar(a)
Brano Mićunović svadba, Foto: Screenshot (YouTube)
Brano Mićunović svadba, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 29.01.2015. 17:29h

Opozicioni poslanici konstatovali su juče u Skupštini da policija može, ali neće da uhapsi osobe koje su u subotu šenlučile ispred kuće Branislava Brana Mićunovića u Nikšiću.

Raspravljajući na Zakonodavnom odboru o Predlogu zakona o oružju, poslanik Velizar Kaluđerović (SNP) kazao da postoje nepobitni dokazi o slučaju, aludirajući na snimak koji je najprije objavljen na društvenim mrežama a potom i u medijima.

"Ako policija to ne može da utvrdi, onda to samo po sebi dosta govori", naveo je Kaluđerović.

Izvori "Vijesti" tvrde da se na jednom snimku vidi kako iz automatske puške uvis puca Mućunovićev sin Đorđe... Na drugom video zapisu, metak iz puške ispaljuje njegova djevojka, Budvanka Zorana Mandić.

Policija je rekla da je pretresla kuću Mićunovića u naselju Moštanica, ali da oružje nisu našli... Oni, međutim, nijesu saopštili da li su identifikovali osobe koje pucaju a vide se na snimku, navodeći da još rade na tom slučaju.

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, kazao je juče u Skupštini da je policija uradila sve što je do nje kada je riječ o sankcionisanju pucanja na proslavi vjeridbe ćerke Mićunovića.

"Policija je postupila u skladu sa zakonskim ovlašćenjem, pa vas molim da vodimo računa šta je čije zakonsko ovlašćenje. Policija može da uđe u pretres privatnih prostorija onda kada dobije odgovarajuću dozvolu, odnosno naredbu suda. Policija je to uradila, ne u tom slučaju, nego i u nizu drugih slučajeva. U ovom slučaju nije pronađeno oružje, ne znači ni da će u nekoj drugoj raciji biti pronađeno", kazao je Konjević.

Poslanik Pozitivne Crne Gore Srđan Perić, ocijenio je da je problem što se čelnici institucija ponašaju po sistemu "nisam odavde".

"Gotovo da se osjeća strah u njihovim odgovorima", rekao je Perić.

Automatsko vatreno oružje koje je korišćeno ispred Mićunovićeve kuće spada u kategoriju A, čije je "nabavljanje, držanje i nošenje" zabranjeno za sve, osim za vojsku, policiju i druge državne organe.

Mićunović je zvanično vlasnik firme “Džek pot” i predsjednik odbora direktora “Zeta filma”, a pokušava da uđe i u posao sa mini- hodrocentralama. Vjeruje se da stoji i iza brojnih građevinskih projekata na primorju, kockarskog biznisa.

Italijanske vlasti mu u Bariju sude za šverc cigareta preko Jadrana tokom devedesetih, zajedno sa još nekoliko crnogorskih i italijanskih državljana.

Bonus video: