Žabljak: Promovisan zbornik pjesama o Gavrilu Principu

"Trebalo je uložiti ogroman napor da se ovako izuzetno vrijedan materijal objedini u jednu knjigu. Osim pjesama o glavnom junaku i njegovom djelu čiji su autori 104 pjesnika, zbornik sadrži izuzetno vrijedne ilustracije i fotografije," kaže predsjednik Književnog kluba „Žabljak“ Naod Vuković
100 pregleda 2 komentar(a)
Književni klub Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Književni klub Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 29.01.2015. 15:17h

-U organizaciji Književnog kluba iz Žabljaka, preksinoć je promovisan zbornik pjesama o Gavrilu Principu 1914-2014 „Princip ponovo u Beču“ koji je priredio književnik i književni kritičar Slobodan Čurović.

Pored autora, prisutnima u sali Opštine Žabljak obratili su se i članovi ovdašnjeg književnog kluba Naod Vuković i Sreten Lazarević. Kazivani su i stihovi iz zbornika a o Gavrilu Principu čulo se i uz strune gusala.

"Povodom 100 godina obilježavanja sarajevskog atentata ponovo se dosta piše o 'Mladoj Bosni', Gavrilu Principu i njegovim mladim saborcima. Trebalo je uložiti ogroman napor da se ovako izuzetno vrijedan materijal objedini u jednu knjigu. Osim pjesama o glavnom junaku i njegovom djelu čiji su autori 104 pjesnika, zbornik sadrži izuzetno vrijedne ilustracije i fotografije. Trebalo je sa tolikim brojem pjesnika uspostaviti kontakt, prikupiti materijal, fotogarafije iz toga perioda, dokumentaciju i sve to sažeti na jedno mjesto. Po tome je ovaj zbornik karakterističan i posebno vrijedan," kaže predsjednik Književnog kluba „Žabljak“ Naod Vuković.

Bonus video: