SVJETSKO PRVENSTVO U SKIJANJU

Tarik Hadžić, Bojan Kosić i Ivana Bulatović žele finale u Biver Kriku

Na SP u Biver Kriku nastupiće Tarik Hadžić, Bojan Kosić i Ivana Bulatović
206 pregleda 5 komentar(a)
Tarik Hadžić, IVana Bulatović, Foto: Zoran Đurić
Tarik Hadžić, IVana Bulatović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 29.01.2015. 14:08h

Crnogorski skijaš Tarik Hadžić kazao je da mu je cilj da na predstojećem Svjetskom prvenstvu (SP) prođe kvalifikacije i izbori plasman u finalnu trku. Šampionat će biti odžan od 2. do 15. februara u američkom Biver Kriku, a Hadžić će se takmičiti u dvije discipline, slalomu i velslalomu.

On je kazao da će, iako je pripreme počeo kasnije od planiranog sredinom novembra, biti spreman za nastup u Biver Kriku.

“Smatram da sam, bez obzira što sam malo kasnije počeo sa pripremama, za to vremena koliko sam imao da se pripremam, dosta uradio i da spreman putujem na SP. Zahvaljujući roditeljima i Ski klubu Rožaje jedan dio priprema odradio sam na glečerima u Austriji, a drugi u Sloveniji”, rekao je Hadžić.

On je podsjetio da je prije dvije godine u Šladmingu bio blizu plasmana u finalnu trku slaloma, navodeći da vjeruje da bi u Biver Kriku mogao biti među 25 najboljih u kvalifikacijama.

“U Šladmingu sam bio 31. u kvalifikacijama i malo mi je falilo za finalnu trku. Moj cilj je da na SP pokušam da se kroz kvalifikacije plasiram u finalnu trku, da dam svoj maksimum da je završim i ostvarim što je moguće bolji rezultat”, rekao je Hadžić. On je prošle godine na olimpijskom slalomu u Sočiju bio 38, što je najbolji rezultat crnogorskih sportista na Zimskim olimpijskim igrama.

Crnu Goru će u Biver Kriku, osim Hadžića, predstavljati i Bojan Kosić i Ivana Bulatović. Kvalifikacije u muškom veleslalomu na programu su 12. februara, a u slalomu dva dana kasnije. Finalne trke u muškom veleslalomu i slalomu predviđene su za 13. i 15. februar.

Preporučujemo za Vas