Podgorica: Uhapšene tri osobe osumnjičene za pljačke

58 pregleda 0 komentar(a)
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.01.2015. 15:54h

Policija je saopštila da je rasvijetlila tri razbojništva, razbojničku krađu i dvije teške krađe i zbog sumnje da su počinili ova krivična djela uhapsila tri osobe, dok se četvrta osoba već nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija.

R.P. (27) iz Mojkovca uhapšen je zbog sumnje da je 25. januara maskiran i uz prijetnju nožem, iz marketa "Tornado", u ulici Mitra Bakića, otuđio 420 eura, te da je na isti način nešto kasnije tog dana iz kladionice "Sporting Bookmakers" oteo 222 eura.

"Policijski službenici su u kratkom roku identfikovali ii lišili slobode R.P, kod kojeg je pronađen i oduzet dio otuđenog novca, kao i nož za koji se sumnja da je korišćen prilikom izvršenja razbojništava. On je, uz poseban izvještaj, priveden nadležnom državnom tužiocu", navodi se u saopštenju policije.

Zbog sumnje da je uz prijetnju nožem oteo 330 eura iz apoteke "Villa" u ulici Vojvode Maša Đurovića uhapšen je M.J. (30) iz Podgorice.

"Slobode je lišen i N.R, star 28 godine, nastanjen u Podgorici, koji se sumnjiči da je 24. januara iz apoteke "Lijek Ljetopis", koja se nalazi u ulici Vasa Raičkovića, otuđilo dvije "Vischy" kreme, vrijednosti od oko 60 eura, zadavši pritom radnici koja je pokušala da ga spriječi da pobjegne udarac rukom u predjelu podlaktice. Sumnja se i da je N.R. istog dana u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog od B.P. oteo torbu i dao se u bjekstvo, što je primijetio jedan građanin koji je sustigao ovo lice, vratio torbu gospođi i doveo navedeno lice u CB Podgorica. Osumnjičeni je, uz poseban izvještaj, priveden nadležnom tužiocu", navodi se u saopštenju policije.

Poseban izvještaj podnijet je i protiv N.C. (41) iz Podgorice, koji se sumnjiči da je 15. januara u naselju Stari aerodrom, podesnim sredstvom obio vratanca bankomata "Erste banke" kroz koja se izbacuje novac.

"Potom se, kako se sumnja, udaljio i vratio se nakon što je klijent banke imao bezuspješnu transakciju novca na bankomatu. Tada je, sumnja se, prišao bankomatu i uz pomoć podesnog sredstva izvukao i otuđio novac u iznosu od 100 eura. Poseban izvještaj protiv N.C. je podnijet u redovnom postupku, budući da se on sa još jednim licem već nalazi u pritvoru u ZIKS-u, zbog sumnje da su na sličan način u Baru počinili dva imovinska delikta", zaključuje se u saopštenju policije.

Bonus video: