Nikolina ostavila pismo drugarici, ali iz njega se ne naslućuje ništa

"Ništa. Nikakvoga pomaka nema. Iz pisma se ništa ne može zaključiti... Ne bih iznosio detalje pisma, ali mislim da je ono samo zavaravanje tragova”
141 pregleda 39 komentar(a)
Nikolina Nina Ljiljanić, Foto: Jelena Jovanović
Nikolina Nina Ljiljanić, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 28.01.2015. 06:36h

Petnaestogodišnja Danilovgrađanka Nikolina Nina Ljiljanić nije pronađena ni nakon trećeg dana potrage.

Stotinjak građana podijeljenih u nekoliko grupa juče su pretražili svaki kutak udaljen do šest kilometara od njene kuće u Lazinama i korito rijeke Zete, ali nijesu našli nijedan trag koji bi ukazao da je djevojčica tuda prošla.

Prije nego što je osam grupa od po 15 muškaraca krenulo u pretragu terena - policija im je dala uputstvo da obrate pažnju na sve - svaki papirić, razgrnut žbun, prevrnutu zemlju, dio odjeće...

Nakon nekoliko sati, okupljeni - među kojima su bili Nikolinini rođaci, komšije, školski drugovi, vatrogasci, policajci, vojnici, lovci... vratili su se bez traga.

Njen otac Radomir Rajko Ljiljanić, kazao je da je njegova kćerka prije nestanka ostavila pismo najboljoj drugarici, ali se iz njega, rekao je, ne može naslutiti da je planirala bijeg...

"Ništa. Nikakvoga pomaka nema. Iz pisma se ništa ne može zaključiti... Ne bih iznosio detalje pisma, ali mislim da je ono samo zavaravanje tragova”, kazao je on.

Nikolina je nestala u noći 23. januara, a prije toga, ispričao je Radomir, sa bratom i njim je igrala karte.

On je ispričao da ništa nije ukazivalo na ovo što se sada dešava i da je danima prije nestanka bila je vesela i razdragana.

"U petak smo sjedjeli, igrala je stoni tenis sa braćom od tetaka, uveče došli kući, večerali. Pošla je da spava i napravila situaciju tako da se što kasnije sazna da je nema", kazao je otac djevojčice.

On pojašnjava da je Nikolina spavala sama u sobi i da su tek dan nakon nestanka vidjeli da je nema.

"Krevet je bio zakamufliran... Ispod pokrivača bile su igračke”, kazao je Radomir.

Nikolina je visoka 158 santimetara, ima dugu smeđu kosu sa svijetlim pramenovima i smeđe oči. Porodica pretpostavlja da je u noći kada je nestala na sebi imala helanke, crnu jaknu i patike.

Ako imate bilo kakve informacije o Nikolini, javite najbližoj policijskoj stanici ili na broj 067/543-749

Bonus video: