Policija bila kod Brana Mićunovića, od oružja ni traga

Policija tvrdi da je iz “Vijesti” saznala za rafale ispaljenje iz različitih oružja ispred porodične kuće Mićunovića u mjestu Moštanica nadomak Nikšića
677 pregleda 97 komentar(a)
Brano Mićunović, Foto: Screenshot (YouTube)
Brano Mićunović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 28.01.2015. 06:26h

Policajci su pretresli kuću Nikšićanina Branislava Brana Mićunovića, ali nijesu pronašli automatsko oružje iz kojeg je u dvorištu te kuće pucano u subotu 24. januara.

To je “Vijestima” odgovoreno iz Uprave policije nakon što se na društvenim mrežama pojavilo nekoliko snimaka šenlučenja tokom vjeridbe Mićunovićeve kćerke.

Policija tvrdi da je iz “Vijesti” saznala za rafale ispaljenje iz različitih oružja ispred porodične kuće Mićunovića u mjestu Moštanica nadomak Nikšića.

O tome su potom, obavijestili tužilaštvo.

Naredba Osnovnog suda u Nikšiću da se pretrese Mićunovićeva kuća, izdata juče

“Nakon pribavljene naredbe od strane nadležnog sudije za istragu, policijski službenici su izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata u mjestu Moštanica, u vlasništvu B. M., a koji se nalaze na oko 20 kilometara od Nikšića. Prilikom pretresa nisu pronađeni predmeti koji se, shodno ZKP-u, mogu oduzeti. O ishodu pretresa obaviješteni su nadležni tužilac i sudija za istragu”, tvrde iz policije.

Oni su istakli da inspektori u saradnji sa tužilaštvom prikupljaju obavještenja i druge izviđajne mjere koje bi dovele do rasvjetljavanja “događaja sa snimka”.

“Dežurnoj službi CB Nikšić, 24. i 25. januara 2015. godine, nije prijavljeno nijedno tzv. šenlučenje, odnosno upotreba vatrenog oružja”, tvrde iz policije.

Oni nijesu odgovorili na pitanje da li su identifikovane osobe koje na objavljenim snimcima pucaju iz vatrenog oružja i da li je protiv njih pokrenut krivični postupak.

Šenlučenje povodom porodičnog slavlja Mićunovića čulo se i u nedjelju veče u centru Nikšića, a iz tog grada se mogao vidjeti i spektakularan vatromet.

Mićunović je zvanično vlasnik firme “Džek pot” i predsjednik odbora direktora “Zeta filma”, a pokušava da uđe i u posao sa mini-hodrocentralama. Vjeruje se da stoji iza brojnih građevinskih projekata na primorju, kockarskog biznisa.

Početak novog milenijuma Mićunović je proveo u Spužu, pod optužbom za ubistvo Nikšićanina Radovana Kovačevića, nakon pucnjave u hotelu “Podgorica”, gdje je tada držao kazino.

Na teret mu se stavljalo da je ispred Kliničkog centra u Podgorici iz pištolja usmrtio ranjenog Kovačevića, ali je zbog nedostatka dokaza oslobođen optužbe.

Italijanske vlasti mu u Bariju sude za šverc cigareta preko Jadrana tokom devedesetih, zajedno sa još nekoliko crnogorskih i italijanskih državljana.

Mićunović slovi za bliskog prijatelja premijera Mila Đukanovića.

Automatsko vatreno oružje spada po crnogorskom zakonu u kategoriju A, čije je "nabavljanje, držanje i nošenje" zabranjeno za sve, osim za vojsku, policiju i druge državne organe...

Za krivično djelo “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, u članu 403 KZ-a piše: “Ko neovlašćeno drži, nosi, izrađuje, popravlja, prerađuje, prodaje, nabavlja, vrši razmjenu, prevozi ili na drugi način stavlja u promet vatreno oružje, municiju, eksplozivne materije, rasprskavajuće ili gasno oružje čije držanje je građanima zabranjeno, kazniće se zatvorom od šest mjeseci do pet godina zatvora”.

Bonus video: