Bivši bokser je slučaj za psihijatre

110 pregleda 0 komentar(a)
Džermejn Tejlor, Foto: Wikipedia.org
Džermejn Tejlor, Foto: Wikipedia.org
Ažurirano: 27.01.2015. 19:45h

Bokserski šampion srednje kategorije u verziji IBF Džermejn Tejlor moraće da ide na procjenu mentalnog zdravlja, odlučio je danas sudija u Arkanzasu.

Sudija okruga Pulaski Lion Džonson odobrio je molbu Tejlorovih advokata da se bokser prebaci u državnu bolnicu na detaljne preglede.

Tejlor se izjasnio da nije kriv za optužbu za napad i prijetnju terorističkim aktovima sa predumišljajem, nakon što je u avgustu pucao na rođaka u svojoj kući.

Ovaj 36-godišnji bokser je prošle sedmice optužen i za nanošenje teških tjelesnih povreda i ugrožavanje bezbjednosti maloljetnika nakon što je policija saopštila da je pucao tokom parade Martin Lutera Kinga u Litl Roku.

Tužioci su tražili da se povuče odluka o kauciji iz prvog slučaja nakon hapšenja prošle nedjelje, tako da je on ponovo uhapšen, a danas je saslušan.

Sudija je danas pristao da se bokser odmah sprovede u bolnicu na procjenu mentalnog stanja.

"On će biti detaljno fizički i mentalno pregledan. Svi kažu da to nije Džermejn Tejlor kojeg su poznavali. Mi pokušavamo da utvrdimo ko je, kog vraga, on sada", rekao je advokat Hjubert Aleksander.

Glavni tužilac Džon Džonson je rekao sudiji da veruje da Tejlor "predstavlja opasnost i za sebe i za svoju okolinu".

Bokser će ponovo izaći pred sudiju 10. februara.

Tejlor je stekao veliku slavu u Arkanzasu 2000. godine kada je osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Sidneju.

U vrh boksa vinuo se 2005. godine, kada je prekinuo vladavinu Bernarda Hopkinsa i postao apsolutni šampion srednje kategorije.

Titulu je izgubio 2007. od Kelija Pavlika, poslije čega je prešao u supersrednju kategoriju, u kojoj je pretrpio dva uzastopna nokauta 2009.

Nakon dvogodišnje pauze se vratio u ring, da bi oktobra prošle godine osvojio titulu pobjedom nad Semom Solimanom.

Za 6. februar je imao zakazanu borbu sa Serhijom Morom, ali se promoteri još nisu oglasili.

Tejlor je u javnosti počeo čudno da se ponaša prošle godine, a na društvenim mrežama je često ostavljao bizarne snimke i komentare, tako da su ljubitelji boksa i novinari često dovodili u pitanje njegovo mentalno stanje.

Bonus video: