Bulatović: MUP nas se po potrebi odrekne

Pejanovići traže da tuženi isplaćuju Pejanovićevoj djeci po 150 eura mjesečno, za pretrpljene duševne bolove, njegovoj majci i djeci da isplate 50.000 eura i za troškove sahrane 6.500 eura
253 pregleda 4 komentar(a)
Zoran Bulatović, Foto: Zoran Đurić
Zoran Bulatović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.01.2015. 17:31h

Zoran Bulatović tvrdi da protiv njega nije vođen disciplinski postupak, nakon što je ubio Aleksandra Pejanovića.

MUP zato ima dvostruke aršine, jer je Pejanović, kako tvrdi, disciplinski gonjen, još 1996. godine, kada je ostao bez posla, nakon što je nekoga pretukao, van radnog vremena.

“Ako UP smatra da nijesam bio na dužnosti i da oni nijesu odgovorni, iako sam upotrijebio službeno oružje, postavlja se pitanje da li bi, da je situacija imala drugačiji ishod, recimo da sam mu nanio teške tjelesne povrede, bio disciplinski gonjen, kao što je slučaj sa Pejanovićem, kojem je 1996. izrečena disciplinska mjera prestanka radnog odnosa, zbog incidenta koji se desio van radnog vremena”.

To je rekao u postupku koji je pokrenula porodica pokojnog Pejanovića, koja od Bulatovića i države, odnosno MUP-a, traži odštetu zbog njegove smrti, izdržavanje njegove djece, kao i troškove sahrane.

Zastupnica države Slavica Laković juče se nije izjašnjavala na Bulatovićeve navode, rekavši samo da “ostavlja sudu na ocjenu, i da ostaje pri ranijim izjašnjenjima”.

Bulatović je ranije, u toku procesa, okrivio svoju bivšu službu da je doprinijela ubistvu Pejanovića, navodeći da ga je ubio službenim pištoljem, te da bi posljedice koje bi nastupile bile značajno manje, da nije imao službeno oružje kod sebe u trenutku svađe.

Iz MUP-a su, prije toga, izjašnjavajući se na navode iz tužbe, rekli “da on nije postupao u svojstvu ovlašćenog službenog lica, već kao građanin van službe i da je predmetni događaj proizašao iz privatnog odnosa”, ograđujući se tako od odgovornosti za taj događaj.

Pejanovići traže da tuženi isplaćuju Pejanovićevoj djeci po 150 eura mjesečno, za pretrpljene duševne bolove, njegovoj majci i djeci da isplate 50.000 eura i za troškove sahrane 6.500 eura.

Bonus video: