Rafali na vjeridbi ćerke Brana Mićunovića

Da se preksinoć u mjestu blizu Slanog jezera nije štedjela municija, pokazuje i treći snimak, na kojem se vidi kako i mlada crnokosa djevojka puca iz puške starije proizvodnje
1235 pregleda 169 komentar(a)
Brano Mićunović, Foto: Screenshot (YouTube)
Brano Mićunović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 26.01.2015. 19:30h

Vjeridba kćerke kontroverznog biznismena Branislava Brana Mićunovića proslavljena je u subotu veče rafalima iz oružja tokom proslave ispred njihove porodične kuće u mjestu Moštanica kod Nikšića.

Mićunovići su slavlje i šenlučenje iz automatske puške i još jednog oružja zabilježili kamerama telefona, a snimke kako plotuni paraju nebo postavili su na društvene mreže.

“Po crnogorskim običajima smo ispratili prijatelje”, piše u komentaru ispod jednog od snimaka, na kojem se u dvorištu kuće Mićunovića iz automata puca uvis.

Posjedovanje automatskog oružja je zabranjeno po crnogorskom zakonu.

Na drugom objavljenom snimku koji traje tri sekunde, vidi se i Brano Mićunović kako držeći ruke u džepovima i sa osmijehom pozdravlja šenlučenje muškarca, koji mu je okrenut leđima.

Automata se u subotu veče dohvatio i mladić u bijeloj majici, koji okupljene nije zadivio baratanjem puškom...

Na snimku, koji traje desetak sekundi čuje se kako okupljenima govori: “Šta je bolan, evo sa' ću”... nakon čega se čulo i ohrabrenje okupljenih, koji mu govore: “Ajde bolan”!!!

Na snimku se potom vidi kako momak repetira automat i ispaljuje rafal u nebo, a potom se okreće i govori: “Sve je otišlo”...

Da se preksinoć u mjestu blizu Slanog jezera nije štedjela municija, pokazuje i treći snimak, na kojem se vidi kako i mlada crnokosa djevojka puca iz puške starije proizvodnje.

Na snimku od 15 sekundi vidi se kako djevojka okreće pušku ka nebu, a potom i kako joj dvojica muškaraca dobacuju: “Aj', sad”.

Kako se nije čuo pucanj, muškarci su joj uputili nove instrukcije: “Nijesi ubacila, još repetiraj”...”Aj', sad”...

Ni nakon novih pojašnjenja puška nije opalila, pa je muškarac u bijeloj košulji, vidi se na snimku, rukom pokazao djevojci: “Zategni ovaj kokot, skroz do kraja i nazad”.

Instrukcije su pomogle djevojci, jer se u sljedećim sekundama snimka vidi kako uvis ispaljuje jedan metak, a dobar posao pozdravlja sa: “Aooo”...

Porodičnog slavlje Mićunovića nastavilo se i u nedjelju, a šenlučenje se sinoć čulo i u centru Nikšića. Iz grada se mogao vidjeti i spektakularan vatromet, koji je priređen u čast Mićunovićeve jedinice.

Velelepno ograđeno zdanje Branislava Mićunovića nalazi se u Moštanici.

“Vijesti” su ranije pokušavale da fotografišu kuću, ali joj se nije moglo prići ni blizu od velikog broja obezbjeđenja, koje čuva imovinu nikšićkog biznismena.

Iako se na Mićunovića zvanično ne vodi gotovo ništa od imovine, vjeruje se da Nikšićanin stoji iza brojnih velikih građevinskih projekata na primorju, kockarskog biznisa, a pokušava da uđe i u posao sa mini-hidrocentralama. Zvanično, on je vlasnik firme “Džek pot” i predsjednik odbora direktora “Zeta filma”.

Početak novog milenijuma Mićunović je proveo u Spužu, pod optužbom za ubistvo Nikšićanina Radovana Kovačevića, nakon pucnjave u hotelu “Podgorica”, gdje je Brano tada držao kazino.

Na teret mu se stavljalo da je ispred Kliničkog centra u Podgorici, usmrtio povrijeđenog Kovačevića, ali je zbog nedostatka dokaza oslobođen optužbe.

Italijanske vlasti sude mu u Bariju za šverc cigareta preko Jadrana.

Mićunović, iako nikada zvanično nije bio politički angažovan, veliki je prijatelj premijera Mila Đukanovića.

Automate može da ima samo vojska ili policija

Još se ne zna da li su nikšićka policija i tužilaštvo reagovali nakon šenlučenja ispred kuće Branislava Mićunovića.

Automatsko vatreno oružje spada po crnogorskom zakonu u kategoriju A, čije je "nabavljanje, držanje i nošenje" zabranjeno za sve, osim za vojsku, policiju i druge državne organe...

Za krivično djelo “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, u članu 403 KZ-a piše: “Ko neovlašćeno drži, nosi, izrađuje, popravlja, prerađuje, prodaje, nabavlja, vrši razmjenu, prevozi ili na drugi način stavlja u promet vatreno oružje, municiju, eksplozivne materije, rasprskavajuće ili gasno oružje čije držanje je građanima zabranjeno, kazniće se zatvorom od šest mjeseci do pet godina zatvora”.

Šenlučenjem je prije mnogo godina proslavljena i svadba Rožajca Safeta Saja Kalića, ali taj slučaj iako zabilježen kamerama, i osvjedočen snimcima koji su se kasnije pojavili na kanalu “youtube”, nikada nije procesuiran pred službama države Crne Gore.

Bonus video: