Samo pobjeda protiv Rešovije može da obezbijedi Evropu

Problem je što i Rešoviji treba pobjeda za prvo mjesto u grupi za lakši žrijeb u drugoj rundi LŠ.
0 komentar(a)
Budvanska rivijera, Foto: Www.cev.lu
Budvanska rivijera, Foto: Www.cev.lu
Ažurirano: 26.01.2015. 14:54h

Kolo prije kraja, odbojkaši Budvanske rivijere i matematički su izgubili šanse da se domognu druge runde Lige šampiona, ali su i dalje u igri za prolaz u Čelendž rundu CEV kupa.

Uoči posljednjeg meča sa Rešovijom, Budvani su, naime, treći u grupi C sa pet bodova, šest manje od Rešovije i Berlina, a dva više od posljednjeplasiranog ACH voleja.

Da bi nastavili nastup u slabijem evrotakmičenju, izabranici Slobodana Boškana moraju da budu jedna od tri najbolje trećeplasirane ekipe.

Na toj „tabeli“, na kojoj od ove sezone poredak odlučuje prvo broj pobjeda a ne bodova, crnogorski šampion ima isti broj pobjeda (osim sa Fenerbahčeom), ali manje bodova (pet) od belgijskog Ruselara (šest) iz grupe A, španskog Kai Teruela (sedam) iz grupe B, turskog Fenerbahčea i italijanskog Lubea iz Maćerate (po sedam) iz grupe E.

Fener i Lube će u posljednjem kolu u Maćerati igrati i za drugo mjesto u svojoj grupi koje vodi u drugu rundu LŠ.

Da su osvojili tri očekivana boda u Ljubljani protiv ACH voleja, Budvani bi danas imali CEV kup praktično u džepu. Ovako, Ćaćić i drugovi u utorak moraju da savladaju najjaču ekipu u grupi, Rešoviju, da bi imali šansi za CEV kup, iako ni pobjeda to ne garantuje.

Problem je što i Rešoviji treba pobjeda za prvo mjesto u grupi za lakši žrijeb u drugoj rundi LŠ.

Ruselar u posljednjem kolu kod kuće dočekuje posljednjeplasirani švajcarski Lugano, i realno Belgijanci mogu da „izađu“ na devet bodova, s obzirom na to da su u gostima protiv istog rivala već slavili 3:1.

Ako pobijedi Poljake, Budvanska rivijera, čini se, može najlakše da pretekne Kai Teruel, koji u posljednjem kolu gostuje poljskom Jastržebskom, kojem treba pobjeda za prolaz u drugu rundu Lige šampiona. Jastržebski je apsolutni favorit jer je i u Španiji slavio 3:0.

Najzad, Fenerbahče je u Istanbulu, u prvom kolu, bio bolji od Lubea 3:2, ali Italijani na svom terenu moraju da osvoje sva tri boda kako bi bili jedna od šest drugoplasiranih ekipa (otpada najgora drugoplasirana iz sedam grupa) koje idu u eliminacionu rundu LŠ. Moguće je da na ovom meču bude i podjela bodova u slučaju da rezultat bude 3:2 (dva za pobjednika, jedan za poraženog).

Svi mečevi posljednjeg kola ligaškog dijela LŠ igraju se u utorak. Prvo počinje meč u Poljskoj, u 17.30 časova, pola sata kasnije je zakazan duel u Budvi, dok se u Italiji i Belgiji igra od 20.30 sati.

Bonus video: