Šćekić podnijela krivičnu prijavu: Sudije pomogle ubicama mog brata

178 pregleda 0 komentar(a)
Slavica Šćekić, Foto: Luka Zeković
Slavica Šćekić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.01.2015. 12:49h

Slavica Šćekić, predstavnica oštećene porodice Šćekić danas je Vrhovnom državnom tužilaštvu Crne Gore podnijela krivičnu prijavu protiv sudija Biljane Uskoković, Slavke Vukčević, Milenke Žižić i Valentine Pavličić, zbog postojanja osnovane sumnje da su nečinjenjem i neprofesionalnim odnosom sa umišljajem počinile krivična djela, nesavejstan rad u službi i zloupotrebe službenog položaja.

Slavica Šćekić u krivičnoj prijavi između ostalog navodi da su ove sudije u periodu od 2009. do 2012. godine, izvršile krivična djela nesavjesnog rada u službi i zloupotrebe službenog položaja nevršenjem dužnosti, što je proizvelo gubitak CD-a sa snimkom saslušanja zaštićenog svjedoka Zorana Vlaovića.

Ovo je jasan dokaz da su pomenute sudije zloupotrijebile službeni položaj, a u korist počinilaca ubistva Slavoljuba Šćekića, navela je Šćekić.

"Zbog nestanka CD-a, dovodi se u pitanje drugostepena presuda, a nesavjesnim radom sudija, cio proces ide u prilog optuženima. Pomenute sudije koje su CD izgubile, odgovorne su za odluku Vrhovnog suda kojom je presuda ukinuta. Osnovano sumnjam da je ovakvim postupanjem, odnosno nepostupanjem pomenutih sudija postojala namjera da se CD sa snimkom zaštićenog svjedoka, izgubi - uništi, kako bi optuženim za ubistvo Slavoljuba Šćekića, pomogli u prikrivanju dokaza. Insistiram da se pokrene krajnje ozbiljna istraga svih navedenih sudija, a zbog nesavjesnog i nezakonitog uticaja na tok i ishod postupka", navodi se u krivičnoj prijavi.

Bonus video: