JAVITE AKO NEŠTO ZNATE

Potraga za Nikolinom se nastavlja, građani pomažu

Danilovgrad i Podgorica oblijepljeni su plakatima sa fotografijom djevojčice i apelom njene porodice
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2019. 14:40h

Potraga za petnaestogodišnjom Danilovgrađankom Nikolinom Ninom Ljiljanić nastavljena je danas. 

Kako je saopšteno iz Uprave policije, obavljeni su razgovori sa članovima porodice, prijateljima, kao i sa osobama sa kojima je Nikolina bila u kontaktu“.

Navodi se da se u potrazi za Nikolinom, vrši intenzivna terenska provjera, kao i provjere kod drugih institucija o raspolaganju eventualnim saznanjima o nestaloj djevojčici. „Uporedo je izvršena i provjera telefonskog saobraćaja mobilnog telefonskog broja koje je koristila djevojčica. Izvršen je pregled i obilazak kako otvorenih tako i zatvorenih prostora na području Opštine Danilovgrad koja su poznata kao mjesta gdje se okupljaju maloljetnici“, objasnili su iz policije.

Djevojčica je nestala 23. januara u večernjim časovima, a porodica, policija i njeni sugrađani od tada tragaju za njom.

Foto: Jelena Jovanović

Nikolinin otac je "Novostima" kazao da je te noći kad je nestala Nina otišla u svoju sobu na spavanje. Narednog dana oko 13 sati roditelji su shvatili da je nema, a krevet u njenoj sobi je bio kamufliran kao da ona spava u njemu.

Sagovornik “Vijesti” iz policije kazao je da Nikolina nije ostavila nikakav trag, a inspektorima nijesu pomogli ni razgovori sa njenim drugarima iz Medicinske škole. 

“Niko ništa ne zna. Kada je otišla,  odnijela je samo baterijsku lampu”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz policije.

„Dosadašnji podaci prikupljeni na osnovu analiza okolnosti udaljenja i pronalaska lica čiji je nestanak prijavljen policijskim organizacionim jedinicama, a koja su kasnije pronađena, pokazuju da se ova lica udaljuju od kuća i porodica iz različitih ličnih razloga, među kojima su socijalni, emotivni, finansijski, porodični i drugi razlozi“, objasnili su iz policije.

Prema njihovim riječima, kada su u pitanju pronađene osobe, čiji je nestanak od kuća prijavljen, jedan broj njih se, kako su naveli, sam vrati kućama nakon izvjesnog vremena. „Dok su češće situacije u kojima ih policijski službenici pronađu i vrate porodicama“.

„Bilo je i slučajeva i da nestale punoljetne osobe, po pronalasku, ne žele da se vrate porodicama, o čemu se onda obavještavaju podnosioci prijave nestanka“, dodali su iz policije. Oni su objasnili da policijci, shodno zakonskim propisima i ovlašćenjima, preduzimaju policijske radnje i mjere lokalnog, nacionalnog i međunarodnog traganja za osobama čiji su nestanak prijavila fizička ili pravna lica.

„Službenici Uprave policije u tom smislu preduzimaju operativne, terenske i druge potrebne radnje i mjere traganja u cilju pronalaska nestalog lica“, naveli su iz policije.

Nikolinin nestanak digao je na noge brojne građane Danilovgrada i Podgorice. Oni su sa policijom, lovcima i pripadnicima danilovgradske lokalne uprave pretražili sva naselja u krugu od desetak kilometara, a nekolike ekipe čamcima su pretraživale korito rijeke Zete.

Nikolina je visoka 158 santimetara, ima dugu smeđu kosu  i smeđe oči. Kada je nestala, na sebi je imala sive helanke, crnu jaknu i  patike.

Danilovgrad i Podgorica oblijepljeni su plakatima sa fotografijom djevojčice i apelom njene porodice upućenim građanima da se, ako imaju bilo kakve informacije o njoj, jave najbližoj policijskoj stanici ili na broj 067/543-749.

Nikolinine drugarice juče su u Podgorici nosile njenu fotografiju, zaustavljale prolaznike i pitale ih da li su je vidjeli.

Okupljanje i potraga za djevojčicom nastavljeni su jutros u mjestu Lazine - Jastreb, odakle je krenula potraga.

Galerija