Puletić, Jeremić i Tahirović ostaju u pritvoru

Protiv njih je u toku postupak istrage zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo teška djela protiv zdravlja ljudi
67 pregleda 0 komentar(a)
Zvonko Puletić, Haka Tahirović, Foto: Savo Prelević
Zvonko Puletić, Haka Tahirović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.01.2015. 12:13h

Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Bijelom Polju, nakon razmatranja, donjelo je rješenje za produženje pritvora do 60 dana bivšem direktoru bjelopoljske bolnice Tomislavu Jeremiću, bivšem načelniku Ginekološko-akušerskog odjeljenja bolnice u Bijelom polju Zvonku Puletiću i načelnici neonatologije u toj bolnici Haki Tahirović.

Protiv njih je u toku postupak istrage zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo teška djela protiv zdravlja ljudi.

Tomislav Jeremić, foto: Jadranka Ćetković

U rješenju izeđu ostalog piše da u dosadašnjem toku istrage nijesu saslušani svi predloženi svjedoci, što predstavlja pritvorski osnov, jer isto ukazuje na okolnost da bi okrivljeni mogli uticati na svjedoke.

U rješenju takođe stoji da postoji i pritvorski osnov, s obzirom da je u pitanju krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora od 10 godina, a posebno je teško zbog posljedica istog, imajući u vidu da je došlo do smrti jednog i narušavanja zdravlja četvoro novorođenčadi.

Bonus video: