Boljević tvrdio da ga je policija zlostavljala

81 pregleda 5 komentar(a)
Betonjerka, Foto: Arhiva "Vijesti"
Betonjerka, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.01.2015. 08:56h

Unutrašnja kontrola MUP-a utvrdila je da su četvorica policajaca za javni red i mir u Podgorici V. Z. D. K. J. Č. i D. R. počinili teže povrede službene dužnosti, prilikom privođenja Podgoričanina V. Boljevića.

Boljević je dostavio Odjeljenju za unutrašnju kontrolu pritužbu na policajce iz Interventne jedinice Podgorica zbog toga što su ga u noći između 11. i 12. oktobra prošle godine “nakon hapšenja zlostavljali u policijskom automobilu”...

Boljević je tvrdio da su ga policajci nakon hapšenja u Ulici Vaka Đurovića u Podgorici udarali šakama i pesnicama u automobilu, ali i kasnije u kancelariji i prostoriji za zadržavanje CB Podgorica.

“Tvrdio je da su ga udarali otvorenim šakama i pesnicama u glavu i tijelo od čega je zadobio tjelesne povrede koje su konstatovane u medicinskoj dokumentaciji”, piše u izvještaju Unutrašnje kontrole. Inspektori koji kontrolišu rad policije su na osnovu dokaza u postupku provjere zakonitosti utvrdili da su policajci počinili teže povrede službene dužnosti iz čl. 83 st. 1 t. 4 Zakona o državnim službenicima i namještenicima.

Nakon toga je predmet dostavljen disciplinskom tužiocu, kako bi se protiv policajaca pokrenuo disciplinski postupak.

Zbog toga što je utvrđen teži propust, inspektori Unutrašnje kontrole su spise predmeta dostavili i tužiocu koji bi trebalo da ocijeni ima li elemenata za pokretanje krivičnog postupka zbog zlostavljanja.

Bonus video: