Oduzeli 12 vatrometa i preko dvije i po hiljade petardi

„Vršen je nadzor svih maloprodajnih objekata, a posebno objekata u kojima se vrši promet ovih vrsta proizvoda, sa posebnim akcentom na objekte locirane u blizini obrazovnih ustanova i promet pirotehničkih sredstava na pijačnim prostorima“, navodi se u saopštenju UIP
58 pregleda 1 komentar(a)
petarda, Foto: Shutterstock
petarda, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.01.2015. 17:46h

Uprava za inspekcijske poslove (UIP) krajem prošle i početkom ove godine vršila je pojačan nadzor prodaje pirotehničkih sredstava i u Gintašu od jedne osobe oduzela 12 vatrometa i 2.602 petarde.

Pojačan nadzor je vršen u okviru akcije Petarda od 15. decembra do 15. januara u Podgorici, Nikšiću, Herceg Novom, Bijelom Polju, Mojkovcu, Nikšiću i Budvi.

Iz UIP je saopšteno da je kontrolisano 86 objekata u kojima su utvrđene tri nepravilnosti, inspektori su izrekli dva ukazivanja i donijeli jedno rješenje o privremenom oduzimanju robe.

„U jednom slučaju oduzeta je roba od NN lica u vrijednosti od 1.322 eura, odnosno 12 vatrometa i 2.602 petarde“, navodi se u saopštenju UIP.

Iz UIP su objasnili da je inspekcija vršila nadzor na osnovu odredbi Zakona o unutrašnjoj trgovini i Zakona o zaštiti potrošača.

„Vršen je nadzor svih maloprodajnih objekata, a posebno objekata u kojima se vrši promet ovih vrsta proizvoda, sa posebnim akcentom na objekte locirane u blizini obrazovnih ustanova i promet pirotehničkih sredstava na pijačnim prostorima“, navodi se u saopštenju UIP.

Bonus video: