Bar: Uhapšeni osumnjičeni za krađu novca iz bankomata

58 pregleda 5 komentar(a)
bankomat, Foto: Shutterstock
bankomat, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.01.2015. 17:18h

Policija u Baru uhapsila je N.C. (41) i R.V. (33) iz Podgorice, zbog sumnje da su, na štetu dvije poslovne banke u Baru, počinili krivična djela teška krađa i teška krađa u pokušaju.

"Sumnja se da su N.C. i R.V, 21. januara oko 17.10 časova, došli do bankomata poslovnice "Erste banke", u ulici Vladimira Rolovića, gdje su podesnim sredstvom obili vratanca bankomata kroz koja se izbacuje novac. Oni su se potom, kako se sumnja, udaljili i vratili se nakon što je klijent banke imao bezuspješnu transakciju novca na bankomatu. Tada su, sumnja se, prišli bankomatu i uz pomoć metalnog alata koji su prilikom obijanja postavili unutra izvukli i otuđili novac u iznosu od 700 eura", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Osumnjičeni N.C. i R.V. su takođe, kako se sumnja, istog dana pokušali da na isti način otuđe novac iz bankomata poslovnice "Societe General Montenegro banke", u ulici Maršala Tita.

"Ali u tome nisu uspjeli budući da ih je radnik obezbjeđenja primijetio nakon čega su oni pobjegli sa lica mjesta".

Iz policije je saopšteno da su kod osumnjičenog N.C. pronađen i oduzet novac u iznosu od 750 eura i 4.800 dinara, kao i alat koji su, kako se sumnja, ova dva lica koristila prilikom vršenja krivičnih djela.

"Osumnjičeni N.C. i R.V. su, uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave, privedeni zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Baru, koji im je odredio zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Baru. Sudija za istragu je ovim licima odredio pritvor u trajanju do 30 dana, nakon čega su sprovedeni u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija", dodaje se u saopštenju policije.

Pronađen novac je uz poseban izvještaj predat nadležnom tužiocu, dok je alat upućen Forenzičkom centru radi vještačenja.

Bonus video: