Poljska: Razbijena mreža šverca ljudi i narkotika, uhapšen državljanin Crne Gore

Prilikom pretresa je zaplijenjen 1,5 kilogram droga raznih vrsta, najviše metamfetamina i marihuane, falsifikovani pašosi i lične karte, dozvole za boravak i nelegalno vatreno oružje
84 pregleda 5 komentar(a)
Poljska šverc, Foto: Granična policija Poljske
Poljska šverc, Foto: Granična policija Poljske
Ažurirano: 23.01.2015. 16:49h

Poljska policija i granična straža razbile su međunarodnu grupu koja je švercovala izbjeglice iz Rusije na Zapad, izrađivala za njih falsifikate isprava, a bavila se i švercom narkotika, saopštila je danas granična straža.

Policija i granična straža su prethodnih dana u Varšavi nakon pretresa objekata u poljskoj prijestnoci i okolini uhapsili dva muškarca i jednu ženu iz Vijetnama, Poljakinju vijetnamskog porijekla, državljanina Crne Gore i jednog državljanina Turske.

Prilikom pretresa je zaplijenjen 1,5 kilogram droga raznih vrsta, najviše metamfetamina i marihuane, falsifikovani pašosi i lične karte, dozvole za boravak i nelegalno vatreno oružje.

"Optuženi su za šverc i prodaju raznih vrsta droga, organizovano prebacivanje osoba preko granica, uglavnom Vijetnamaca iz Rusije na Zapad i falsifikovanje raznih vrsta isprava. Drogu koju su prošvercovali u Poljskoj su preprodavali preko odlično organizovane mreže dilera - Poljaka, Vijetnamaca i Bugara", kazala je danas poljskim medijima Dagmara Bjelec Janas iz Granične straže Poljske.

Četvoro iz te međunarodne kriminalne grupe sud je zadržao u istražnom zatvoru, a ostali se brane sa slobode ali bez prava da napuste Poljsku. Za ta krivična djela prijeti im po poljskim zakonima do osam godina zatvora.

Bonus video: