POTRAGA U PLATIJAMA

Potraga za sletjelim automobilom i četvrti dan bez rezultata

Kako je kazao osnovni državni tužilac Vojislav Grujić, ronioce , koji su uključeni u potragu, ometa i dalje mutna voda i visok vodostaj Morače
0 komentar(a)
Udes Platije, Foto: Zoran Đurić
Udes Platije, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 23.01.2015. 14:05h

Bez rezultata je protekao i četvrti dan intenzivne portage za vozilom, za koje se pretpostavlja da je u ponedjeljka 19. januara, poslijepodne, između tunela 10 i 11, sletjelo u kanjon Platije. U potrazi od utorka učestvuju specijalne jedinice MUP-a, kolašinska policija i pripadnici službe zaštite i spasavanja.

Kako je kazao osnovni državni tužilac Vojislav Grujić, ronioce , koji su uključeni u potragu, ometa i dalje mutna voda i visok vodostaj Morače.

“Potraga neće biti obustavljena sve dok se ne nađe vozilo. Mnogo bi pomoglo ukoliko bi se narednih dana voda izbistrila I snizio vodostaj", kazao je Grujić.

Kako su kazali u kolašinskoj službi zaštite i spasavanja, minulih dana i danas intenzivno se pretraživao dio od magistrale do rijeke. Takođe, ronioci, koliko su prilike na terenu dozvoljavale, pretraživale 500 do 600 metara rijeke, nizvodno od mjesta gdje su na magistrali primjećeni tragovi karakteristični za slijetanje vozila.

“Ni danas ronioci ništa nijesu pronašli, iako je voda toliko mutna , pa im je vidljivost znatno smanjena. Kako su ronioci rekli, pretpostavlja se da voda nije mogla odnijeti vozilo dalje od pola kilometra nizvodno. Minulih dana detaljno je deseti više puta pretražen i obalni dio, to jest dio od magistrale do rijeke. Sada se već sa sigurnošću može kazati da vozilo jeste sletjelo na tom dijelu, jer su, pored tragova na magistrali, na samoj ivici obale pronađeni i djelovi vozila (djelovi svjetla i branika)- kazao je komandir službe zaštite i spasavanja Miloš Vlahović.

Tragove slijetanje na magistrali kolašinska policija je pronašla , nakon što porodica prijavila AMSCG da se Lj. J. iz Podgorice ne javlja nekoliko sati na telefon. On je, navodno, u ponedjeljak poslijepodne prolazio dijelom magistrale na kojem su uočeni tragovi slijetanja. Vozio je tamnoplavi Golf 2.

Njegova porodica minulih dana s policijom i vatrogascima pretraživala je teren u kanjonu.

Preporučujemo za Vas