Policija identifikovala osumnjičene za krađu video nadzor na Starom aerodromu

Zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici se izjasnio da nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, već da se radi o krivičnom djelu sitna krađa, utaja i prevara koje se goni po privatnoj tužbi
247 pregleda 36 komentar(a)
Stari aerodrom krađa, Foto: Screenshot (YouTube)
Stari aerodrom krađa, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 23.01.2015. 19:58h

Policija je saopštila da su Podgoričani Nenad Jovanović i Dejan Vešović osumnjičeni za krađu kamera iz zgrada u podgoričkom naselju Stari aerodrom.

Njih dvojicu, međutim, tužilaštvo krivično ne tereti, jer su ocijenili da je u pitanju sitna krađa.

Policijsko saopštenje stiglo je dan nakon što su “Vijesti” objavile da lopovi, bez straha od kamera kradu u ulazu zgrade u Bulevaru Pera Cetkovića broj 21.

Jovanović i Vešović su, sumnja policija, u prethodnom periodu krali nadzorne kamere u zgradama koje se nalaze u Bulevaru Pera Ćetkovića i u Ulici Avda Međedovića.

"Policijski službenici su pronašli i oduzeli devet nadzornih video-kamera, koje su ova lica, kako se sumnja, zajedno ili samostalno, otuđila. Od N.J. i D.V. su u prostorijama CB-a Podgorica uzete izjave na zapisnik o obavještenju prikupljenom od građanina”, saopšteno je iz policije.

U saopštenju se navodi da se zamjenik osnovnog državnog tužioca koji je obaviješten o događaju izjasnio da nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, već da se radi o krivičnom djelu sitna krađa, utaja i prevara koje se goni po privatnoj tužbi.

"Službenici CB-a Podgorica preduzimaju aktivnosti na pronalasku preostalih nadzornih kamera čije je otuđenje u ovom naselju prijavljeno policiji”, piše u saopštenju.

Bonus video: