Lopovi haraju, ne smeta im ni što ih snimaju

"Policija nije zainteresovana za ovaj i slične slučajeve, jer se lopovi gotovo jasno vide na snimcima i lako ih je identifikovati"
62 pregleda 54 komentar(a)
Stari aerodrom krađa, Foto: Screenshot (YouTube)
Stari aerodrom krađa, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 22.01.2015. 19:45h

Dva mlađa muškarca ulaze u zgradu na Starom aerodromu u 16.40 sati... Par minuta vršljaju po ulazu, a zatim se penju se liftom. U 16:45 izlaze iz zgrade noseći tepih koji je neko od stanara odložio ispred vrata.

Dan kasnije u istu zgradu u Bulevaru Pera Ćetkovića broj 21, ulaze još dvojica, ovoga puta na silu - jedan od njih spretno i brzo obija ulazna vrata. Partner mu zatim postavlja “lopovsku”, a obijač se penje, hvata za nadzornu kameru i skida je.

Cijelo vrijeme ista ta kamera snima njegovu glavu, pokrivenu samo kapuljačom. Prva krađa dogodila se 18. a druga 19. januara u istom ulazu zgrade podgoričkog naselja. Obje su zabilježene bezbjednosnim kamerama i predate Upravi policije.

Stanarima je u policiji jedino rečeno da snimke ostave na portirnici i da će ih kontaktirati ako uhvate lopove.

Nekoliko stanara ispričalo je novinaru “Vijesti” da je istog dana kada su prijavili krađe (20. decembar), iz ulaza do njihovog takođe ukradena jedna od nadzornih kamera. Oni tvrde da su krađe u tom naselju učestale i da se ne osjećaju bezbjednim “kad kradljivci ne prezaju da skidaju i kamere koji ih snimaju”...

Kad nema ništa drugo, dobar je i tepih

"Očigledno je da i policija nije previše zainteresovana za ovaj i slične slučajeve, jer se lopovi gotovo jasno vide na snimcima i lako ih je identifikovati”, kazao je jedan od sagovornika “Vijesti”.

Posljednjeg dana prošle godine, u istoj ulici (broj 146), snimljen je lopov koji usred dana upada u ulaz i skida kameru. “Vijesti” su i tada objavile fotografiju kradljivca, ali nema informacije da li je uhapšen.

Bonus video: