Zajedno pili, pa radio pištolj

92 pregleda 3 komentar(a)
pištolj, oružje, Foto: Shutterstock
pištolj, oružje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.01.2015. 18:18h

Ljubomir Radulović (59) kazao je juče da je bio primoran da puca u Vuka Stijepovića (41), jer ga je ovaj "satjerao u ćošak kafane" i pokušavao da ga udari.

Raduloviću je juče počelo suđenje - optužen je da je 17. juna u kafani u Zagoriču pokušao da ubije Stijepovića, ispalivši prema njemu tri hica koji su ga lakše povrijedili.

Optuženi je ispričao da je Stijepovića upoznao u kafani dan prije pucnjave i da su zajedno pili. Rekao je da je, nakon nekog vremena, Stijepović postao agresivan, da je počeo da psuje i da je čak pokušao da ga gađa nekom bocom pića.

Tada ga je, tvrdi, ošamario i udario pesnicom od čega je ovaj pao. Tada je, kaže, tuča prestala i on je otišao. U istu kafanu, vratio se sjutradan.

"Zatekao sam konobaricu koja mi je prenijela da je ovaj momak dolazio i raspitivao se o meni. Kazala je da je bio u društvu nekih mladića i upozorila me da se pazim", kazao je Radulović.

On je rekao da je u jednom trenutku vidio Stijepovića kako trči u njegovom pravcu i govori mu - “Koga ti da biješ“.

"Krenuo je da me udari pesnicom, napravio sam rukama blokadu da ne primim udarce. Odgurnuo sam ga od sebe i više puta mu rekao da odbije... Satjerao me u ćošak od šanka i ja nijesam imao gdje. Vidio sam iza njega dvojicu momaka koji su navijali - napadni ga, napadni, iako sam držao pištolj u njegovom pravcu. Vuk se nije udaljio već me uhvatio za ruku u kojoj sam držao pištolj sa prstom na obaraču. Prepao sam se da ga tu ne ubijem, povukao sam ruku i uspio da je istrgnem, ali dok sam ja ruku vukao, pištolj je ispalio tri metka", kazao je optuženi.

Suđenje se nastavlja 18. februara.

Bonus video: