Zbog teksta u "Vijestima" traže izuzeće specijalnog tužioca i zamjenika

Spisi će biti predati vrhovnom državnom tužiocu Crne Gore Ivici Stankoviću, koji će donijeti odluku o zahtjevu odbrane
141 pregleda 8 komentar(a)
Jelica Petričevićć, Lazar Rađenović, Foto: Luka Zeković
Jelica Petričevićć, Lazar Rađenović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.01.2015. 09:41h

Zbog teksta objavljenog u "Vijestima" 21. decembra pod naslovom "Lomili vještaka, Pavličić trn u oku", branilac Lazara Rađenovića i Jelice Petričević, advokat Vladan Bojić podneskom je zatražio izuzeće specijalnog tužioca Đurđine Ivanović i zamjenice specijalnog tužioca Lidije Vukčević, saopštila je danas na početku suđenja u aferi "Košljun" sudija Valentina Pavličlić.

Spisi će biti predati vrhovnom državnom tužiocu Crne Gore Ivici Stankoviću, koji će donijeti odluku o zahtjevu odbrane. Suđenje se nastavlja 27. januara.

U obrazloženju zahtjeva za izuzeće specijalnog tužioca i njenog zamjenika se navodi:

"Neobjektivan, površan, proizvoljan i pristrasan, nevjerovatno ličan pristup i postupci navedenih tužilaca, lišeni elementarne, ali i nužne profesionalnosti, dali su boju i ton, kako izviđajnom postupku, tako i istrazi, ali zadnjim skandaloznim curenjem informacija to jest preciznije reći plasiranjem dijela podataka sadržaja MTN-a /onih neuvrštenih u dokazni materijal i uz predmetnu optužnicu/, pa tabloidnim objelodanjivanjima u dnevne novine "Vijesti" - dara je prešla mjeru.

Kompromitacija je potpuna. Odbrana je u vezi sa time 29. 12. 2014. podnijela krivičnu prijavu protiv NN počinioca i pritužbu VDT-u. U svakom slučaju mjere tajnog nadzora, njihovo određenje, proširenje i produženje traži tužilaštvo i zato snosi potpunu odgovornost za čuvanje i objezbjeđenje kompletno prikupljenog materijala", navodi se između ostalog u zahtjevu za izuzeće.

Bonus video: