Šaranoviću pritvor, Bulatović se brani sa slobode

Bećirović je ubijen kada mu je ispred garaže od stana u kojem je živio u naselju Golubovina u Budvi, ispaljeno nekoliko metaka u noge
174 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.01.2015. 08:39h

Danilovgrađanin Marko M. Šaranović uhapšen je zbog sumnje da je 10. aprila 2011. godine fizički nasrnuo na biznismena Dragana Bećirovića, a zatim ga i ubio.

U pripremi tog krivičnog djela, policija vjeruje da mu je pomogao Milan Bulatović.

To je juče saopštio načelnik Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta Saša Rakočević, na vanrednoj konferenciji za novinare povodom rasvjetljavanja zločina od prije gotovo četri godine.

Policija, međutim, nije saopštila šta je motivisalo Šaranovića da tuče, a zatim i puca u tada 48-godišnjeg Kolašinca.

Šaranović

Rakočević je kazao da je prikupljeno dovoljno dokaza na osnovu kojih Šaranović odgovara za teško ubistvo, a Bulatović za pomaganje i prikrivanje. Ti dokazi nisu saopšteni.

Na jučerašnjoj konferenciji, novinari nijesu mogli da postavljaju pitanja u vezi sa rasvjetljavanjem ubistva Bećirovića, uz obrazloženje da je tužilac naložio da se jedino pročita saopštenje.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” iz policije, opsežna istraga pokazala je da učesnici u zločinu i pokojnik nijesu imali direktnih sukoba.

Prema istim podacima, nisu imali ni ličnih motiva da napadnu Becirovića, zato inspektori sumnjaju da je riječ o naručenom prebijanju, koje se navodno omaklo kontroli i završilo ubistvom.

Šaranović i Bulatović, sa još trojicom sugrađana, u oktobru prošle godine saslušavani su u sklopu istrage ubistva Bećirovića, tada je od njih kako su pisali mediji uzet DNK-a, koji je poslat na analizu u Forenzički centar u Danilovgradu. Prema nezvaničnim informacijama iz policije, forenzičke analize potvrdile su poklapanje DNK osumnjičenog sa tragovima nađenim na mjestu ubistva. Šaranoviću je određen 48-časovni (tužilački) pritvor, a Bulatović je pušten da se brani sa slobode.

Rakočević je kazao juče da višemjesečne policijsko-tužilačke aktivnosti ukazuju na osnovanu sumnju da je Šaranović na podmukao način ubio Bećirovića. “Zajedno je sa nepoznatim licem, u naselju Golubovina sačekao dolazak Bećirovića ispred zgrade u kojoj je stanovao, a onda, u trenutku kada oštećeni nije očekivao, zajedno sa pomenutim licem fizički napao oštećenog”, kazao je Rakočević.

Dodao je da je u toku napada Šaranović potegao pištolj kalibra 7,62 milimetar i u pravcu Bećirovića ispalio tri hica: “Projektili su oštećenog pogodili u predjelu butine lijeve noge, desnog koljena i prsta lijeva šake, nanoseći mu povrede od kojih je oštećeni istog dana preminuo”, rekao je Rakočević.

Policijski načelnik kazao je da se sumnja da je Bulatović od početka 2011. pa do ubistva u aprilu iste godine, umišljajno pokušao da pomogne Šaranoviću u prebijanju Bećirovića. Oni su zajedno planirali da teško povrijede Bećirovića, zbog čega se Bulatović “angažovao, raspitivao i tražio osobe određenih fizičkih karakteristika” koje bi zajedno sa Šaranovićem obavile taj posao.

Marku sudili i zbog pljačke Dragana Tućija

Marko Šaranović hapšen je i u 2011. godini zbog mučenja i pljačke vlasnika podgoričkog marketa "Boss" Dragana Tućija, u naselju Stari aerodrom, u maju te godine.

Tada mu je na teret bilo stavljeno pomaganje i neprijavljivanje krivičnog djela - pljačkanja i mučenja Tućija elektrošokovima.

U toj pljački je iz porodične kuće Tućija ukraden vrijedan nakit i oko 4.000 eura.

Zbog pljačke i mučenja pravosnažno na ukupno 14 i po godina zatvora osuđeni su Rifat Jasavić, Dragiša Vukašinović, Milan Stojković i Dejan Krstevski. Njihov pomagač Šaranović, koji se teretio za neprijavljivanje tog krivičnog djela, osuđen je na 45 dana zatvora.

“Nema veze sa zločinom”

Uhapšene je juče ujutru saslušala zamjenica Višeg državnog tužioca Suzana Milić.

Branilac osumnjičenog Šaranovića, advokat Branislav Lutovac, kazao je juče "Vijestima" da je njegov branjenik pred tužiteljkom negirao izvršenje krivičnog djela.

“Rekao je da nema nikakve veze s djelom koje mu se stavlja na teret", kazao je Lutovac.

On je dodao da očekuje da Šaranović danas u toku dana bude sproveden kod sudije za istragu, koji će odlučiti da li će mu pritvor biti produžen.

Galerija

Bonus video: