Ksenija Todorović rekordom počela godinu

135 pregleda 0 komentar(a)
Ksenija Todorović, Foto: Streljački savez Crne Gore
Ksenija Todorović, Foto: Streljački savez Crne Gore
Ažurirano: 20.01.2015. 19:56h

U organizaciji Streljačkog kluba Centar, minulog vikenda je u Podgroici održano 9. kolo Kupa Streljačkog saveza Crne Gore u gađanju standardnim vazdušnim oružjem.

Kako je saopšteno iz SSCG, nastupila su 23 strijelaca iz Mornar iz Bara, Centra iz Pljevalja, Stare Varoši, Dabl igla i Centra iz Podgorice.

Najbolja je bila juniorka u disciplini vazdusni pistolj, mlada Baranka Ksenija Todorović, koja je “upucala “nacionalni rekord od 370 krugova u juniorskoj kategoriji, popravivši time sopstveni rekord iz februara 2014. godine od 368 krugova.

"Pored Ksenije, koja je zaista dobro počela godinu, raduje povratak proslavljenog Nikole Šaranovića koji se nakon mjeseci pauze, vratio na strelište sa dobrim rezultatom od 571 krugova, a primjecujemo popravljanje forme i rezultata tandema Tomovic - otac i sin, Željko je ostvario 590 krugova, a Vojin se ustalio na brojci od 587 krugova. Moramo istaći i da je ostalim strijelcima kratki odmor prijao, te da rezultati nijesu trpjeli. Ovo je naročito važno jer nakon narednog kola Kupa (u subotu u Podgorici), strijelce očekuju nacionalno prvenstvo i prvo veliko takmičenje sezone, Evropsko prvenstvo u Holandiji (Arnhajm)", navodi se u saopštenju Streljačkog saveza Crne Gore.

Vojin Tomović dva puta u dva kola Kupa potvrdio juniorski rekord

U osmom i devetom kolu nacionalnog Kupa, strijelac Centra iz Podgorice, junior Vojin Tomović uspio je ostvari identican rezultat od 587 krugova i time potvrdi juniorski rekord iz 2004. godine koji je na takmičenju u Mladenovcu u disciplini vazdušna puska ostvario Aleksandar Kostić.

"Ovim je Tomović potvrdio da su oscilacije u njegovoj formi prošlost i da mu je cilj da u narednom periodu nadmaši juniorski rekord u apsolutnom i decimalnom iznosu, kao i da značajno poboljša svoj međunarodni rezultat. Svi su izgledi da će za to imati prilike na državnom prvenstvu i naročito na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem koje se početkom marta održava u Holandiji", stoji u saopštenju SSCG.

Bonus video: