Lamežević optužen za nesavjesno liječenje

334 pregleda 12 komentar(a)
Bijelo Polje bolnica, Foto: Jadranka Ćetković
Bijelo Polje bolnica, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 20.01.2015. 16:36h

Protiv hirurga iz Bijelog Polja Eldina Lameževića potvrđena je optužnica Osnovnog državnog tužilaštva, zbog krivičnog djela teška djela protiv zdravlja ljudi.

Ljekaru je stavljeno na teret da je 12. avgusta 2013.godine u Opštoj bolnici u Bijelom Polju, u svojstvu ljekara-hirurga, primijenio očigledno nepodoban način liječenja i očigledno nesavjesno postupao prilikom prijema i liječenja pacijenta oštećenog i sada pokojnog Bjelopoljca Mirsada Bošnjaka (34).

Tog dana Bošnjak je primljen u bolnicu nakon pada sa terase svoje porodične kuće u naselju Nedakusi.

"Optužnicom je predstavljeno da okrivljeni prilikom pregleda nije posvetio potrebnu pažnju, kako bi na nesumnjiv način, pored povreda glave, utvrdio postojanje povreda organa trbušne i grudne duplje i u skladu sa nalazom donio odluku o načinu daljeg liječenja i zbrinjavanja. Okrivljeni je nakon spoljnjeg pregleda stomaka utvrdio da nema povreda u tom dijelu, iako je postojala povreda u vidu rascjepa slezine, pa je usljed nedijagnostifikovane povrede i nepreduzimanja mjera liječenja u cilju nadoknade izgubljene krvi, nakon transportovanja i prijema u Klinički centar Crne Gore u Podgorici, kod oštećenog istog dana nastupila smrt", saopštilo je Vrhovno državno tužilaštvo.

Nesreća u kojoj je stradao Bošnjak dogodila se kada je mladić iznosio namještaj iz kuće preko terase koja nema ogradu.

Tokom pada povrijedio je glavu i bio bez svijesti, ali ljekari u Bijelom Polju nijesu evidentirali i unutrašnje povrede u stomaku.

Preminuli Bošnjak je radio u firmi “Wagen”.

Bonus video: