Pretraga opet neuspješna, nastaviće se u srijedu

Osnovni državni tužilac iz Kolašina Vojislav Grujić je kazao za "Vijesti" da potragu ometa jako nepristupačan teren i visok vodostaj Morače
52 pregleda 0 komentar(a)
Platije, kanjon, nesreća, Foto: Zoran Đurić
Platije, kanjon, nesreća, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 20.01.2015. 18:31h

Skoro šest sati specijalne jedinice MUP-a tragale su za vozilom za koje se pretpostavlja da je juče poslijepodne sletjelo u kanjon Platije. Potraga će biti nastavljena i narednih dana

Specijalne jedinice su se oko 11 sati uključile u pretragu, a nekoliko sati prije toga teren su pretraživali pripadnici kolašinske Službe zaštite i spasavanja.

Kolašinska policija je sinoć poslije 18 sati, u blizini tunela 10 na magistralnom putu Kolašin - Podgorica, pronašla tragove karakteristične za slijetanje vozila u kanjon.

Prethodno su, kako su kazali nezvanično iz policije, juče oko 17.25 časoa iz AMSCG obaviješteni da se Lj.J., koji je u to vrijeme prolazio magistralom, ne javlja na pozive porodici.

Osnovni državni tužilac iz Kolašina Vojislav Grujić je kazao za "Vijesti" da potragu ometa jako nepristupačan teren i visok vodostaj Morače.

"Još nemamo nikavih drugih tragova, osim onih na magistrali karakterističnih za slijetanje vozila. U potragu su uključene specijalne jedinice MUP-a, s obzirom da pripadnici kolašinske Službe zaštite i spasavanja nijesu uspjeli ništa da otkriju. Visok je vodostaj i voda je mutna, a teren okolo jako nepristupačan", rekao je on.

Kako je kazao komandir Službe zaštite i spasavanja Miloš Vlahović, njegove kolege su silazile do rijeke, ali u vodi nijesu uspjeli da vide vozilo.

"Pretpostavlja se, prema tragovima na putu, da je vozilo sletjelo između tunela 10 i 11, kod table koja označava početak teritorije kolašinske opštine. Nažalost, uslovi na terenu su jako nepovoljni, pa je naša potraga ostala bez rezulata", rekao je on.

Bonus video: