Novi eksploziv na market Muratovića, uhapšen Nurković

Zbog učestalih napada policija obezbjeđuje imovinu Muratovića
156 pregleda 0 komentar(a)
Rožaje market eksplozija, Foto: Ferid Kujević
Rožaje market eksplozija, Foto: Ferid Kujević
Ažurirano: 20.01.2015. 19:43h

Rožajska policija je uhapsila Kemala Nurkovića (21) iz Rožaja, zbog sumnje da je u novembru podmetnuo eksploziv u trgovinskoj radnji "Jabuka Company", koju drži porodica Muratović.

"Intenzivne policijske aktivnosti, sprovedene u prethodnom periodu, ukazuju na sumnju da je K.N. 15. novembra 2014. godine, oko 03,30 časova, većim kamenom polomio izlog na objektu marketa br. 2, u vlasništvu „Jabuka Company“ d.o.o. Rožaje, a zatim u unutrašnjost radnje ubacio eksplozivnu TNT napravu koja se potom aktivirala i eksplodirala.

Od dejstva eksplozivne naprave je na objektu pričinjena veća materijalna šteta u vidu lomljenja prozora izloga, uništenja ulaznih vrata i konstrukcije izloga", navodi se u policijskom saopštenju.

Market Muratovića bio je opet meta napadača sinoć oko dva i po sata iza ponoći. U eksploziji nije bilo povrijeđenih, a pričinjena je materijalna šteta.

Market Muratovića bio je meta napada i 11. januara.

Ovo je četvrti put da se baca eksplozivna naprava na objekat Muratovića.

Zbog učestalih napada policija obezbjeđuje imovinu Muratovića.

Muratovići su postali meta napada nakon incidenta zbog koga su Rožajci danima bili “na nogama”, a koji je počeo 27. jula kada je došlo do obračuna između dvije zavađene grupe muškaraca u Rožajama.

Haos je počeo ispred marketa "Jabuka kornere", koji je u vlasništvu porodice Muratović kada su se potukle dvije grupe muškaraca.

Jasmina, Sevada i Mirsada Muratovića, ispred njihovog marketa napali su Elvis Jahović, Šaban Tarhaniš i Almin - Mango Kalač.

U tuči su korištene drvene palice i svi učesnici su povrijeđeni, neki teže, neki lakše.

Nakon što su saslušani u policiji, napadači su sa prijateljima otišli pred kuću Muratovića, navodno prijetili da će je zapaliti, a porodicu pobiti.

Do eskaliranja sukoba došlo je iste večeri, kada je cjelodnevni haos okončan tragično - metkom iz automatske puške pogođen je Anes Kalač, slučajna žrtva obračuna u kojem tokom tog dana nije ni učestvovao.

Ni pola godine od ubistva Kalača policija nije uhapsila osumnjičenog Rožajca Adisa Muratovića.

On se sumnjiči da je iz automatske puške ispalio smrtonosni hitac u Kalača, a policija vjeruje da je uspio da pobjegne iz Crne Gore.

Bonus video: