Tivat: Ukradena tri vanbrodska motora marke "Mercury"

Komunalno, ali i vlasnici ukradenih motora prijavili su slučaj policiji koja intenzovno traga za počiniocima
84 pregleda 9 komentar(a)
Kalimanj, Foto: Arhiva "Vijesti"
Kalimanj, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.01.2015. 08:11h

Za sada nepoznati počinioci krajem prošle sedmice, pod okriljem noći su sa barki vezanih u gradskoj lučici Kalimanj u Tivtu, ukrali tri vanbrodska motora, dok im nije uspio pokušaj krađe još dva motora.

Iako lučica kojom gazduje Komunalno preduzeće Tivat ima stražara, lopovi su uspjeli odnijeti tri vanbrodska motora marke „Mercury“, dok im je jedan motor istog tipa ispao u more i potonuo na dno lučice odkale je kasnije izvađen i fraćen vlasniku.

Peti motor, takođe marke „Mercury“, lopovi nisu uspjeli odnijeti jer ga je vlasnik osigurao pri barci na poseban način, pa kradljivci, iako su pokušali, nisu uspjeli prerezati metalne veze koje su držale motor fiksiran pri čamcu.

Direktor Komunalnog preduzeća Rade Popović kaže da u ugovorima koje ta firma potpisuje sa vlasnicima barki vezanih u Kalimanju stoji da se motori ili bilo kakva druga oprema ne smiju ostavljati na čamcu, pa stoga ta firma neće snositi nikakve troškove zbog krađe.

Komunalno, ali i vlasnici ukradenih motora prijavili su slučaj policiji koja intenzovno traga za počiniocima.

Zanimljivo je da iako na barkama u tivatskoj gradskoj marini ima dosta motora drugih proizvođača, kradljivci su se sada namjerili samo na pogonske agregate američkog proizvodjača „Mercury“.

Bonus video: