Mihailo Radojičić nije mobingovan

Sutkinja je rekla da smatra da Radojičić nije imao lošije uslove rada od ostalih zaposlenih, niti je bio u drugačijem položaju od njih
676 pregleda 19 komentar(a)
Mihailo Radojičić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Mihailo Radojičić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.01.2015. 07:13h

Bivši komentator državne televizije Mihailo Radojičić izgubio je spor koji je vodio protiv te medijske kuće, optužujući ih za mobing, neuplaćivanje radnog staža i obezbjeđivanja osnovnih uslova za rad.

Prvostepenu odluku kojom je odbijen tužbeni zahtjev Radojičića, donijela je sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Ana Perović Vojinović.

Sutkinja je rekla da smatra da Radojičić nije imao lošije uslove rada od ostalih zaposlenih, niti je bio u drugačijem položaju od njih.

“Sud zaključuje da prema tužiocu nijesu preduzete bilo kakve radnje ni neposredno, ni preko nekog trećeg lica, niti se može govoriti o bilo kakvom aktivnom ili pasivnom ponašanju od strane tužene, koje bi predstavljalo mobing”, piše, između ostalog, u presudi.

Ukoliko odluka postane pravosnažna, Radojičić će morati da plati i 2.250 eura sudskih troškova svom bivšem poslodavcu.

Dugogodišnji komentator RTCG koji je u martu prošle godine sporazumno raskinuo radni odnos, u tužbi navodi i da mu je bez zvanično uručenog rješenja prestao radni odnos.

“Tužena je diskriminatorski postupala prema tužiocu neobezbjeđivanjem osnovnih uslova i sredstava za rad (sto, stolicu, računar, telefon i slično)... Zaposleni sa nižim zvanjem od tužioca imaju neophodna sredstva za rad, što je dovelo do povrede dostojanstva, časti i ugleda tužioca”, piše u tužbi.

Bonus video: