Lažna bolovanja pod lupom i privatnih detektiva u Crnoj Gori

Privatni detektiv,Vladan Pavicevic, za klijente je imao i novinare i predstavnike civilnog sektora, za koje su kako kaze dosli do osnovanih sumnji da su prisluskivan
244 pregleda 1 komentar(a)
detektiv, Foto: Shutterstock.com
detektiv, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 19.01.2015. 09:30h

Iako se to najčešće misli, razotkrivanje bračnih prevara ,nije najunosniji posao crnogorskih privatnih detektiva. Na detektivske adrese sve češće stižu zahtjevi privatnih ali i državnih preduzeća da se provjere da li je neko od zaposlenih lažirao bolovanje.

Vladan Pavićević, privatni detektiv kaže da se dešava da po dva-tri mjeseca neka osoba bude na određenom bolovanju. Njegov tim je, tvrdi, vidio na desetine primjera gdje je na kraju protiv lažnih bolesnika vođen disciplinski postupak.

Privatni detektiv,Vladan Pavićević, za klijente je imao i novinare i predstavnike civilnog sektora, za koje su kako kaze dosli do osnovanih sumnji da su prisluskivani.

"Klijenti koji se obraćali u zadnjih godinu dana su iz određenih medija u Crnoj Gori i nevladinog sektora, za jedan broj tih analiza koje su urađene bila je osnovana sumnja da su sprovođene određene mjere prisluškivanja nad njima", kaže on.

Detektivima Zakon daje odriješene ruke za razne situacije - od prikupljanja podataka do provjere polisa osiguranja. Ima i slucajeva kad se klijenti obraćaju za pomoć u rasvjetljavanju nekog krivičnog djela

"Mogu biti sa ozbiljnim krivipčnim delektima i mogu biti oni koji imaju oblik blažeg krivičnog, manjeg krivičnog djela gdje je manja kazna zaprijećena zatvorom, tako da to je nešto što zaista postoji i što je praksa u mojoj kancelariji da se takvim predmetima pristupa. U prošloj godini jedan znatan broj je bio zastupljen kada su u pitanju provalne krađe nasilja razbojništva", objašnjava ovaj privatni detektiv.

U zakonu o detektivskoj djelatnosti precizirano je da su državni službenici i namještenici obavezni da detektivu saopšte tražene podatke, koje detektiv s druge strane, ne smije zloupotrijebiti.

Bonus video: