Traže da vide je li Miloš Kruščić pretučen

Marija Kruščić tvrdi da joj je rečeno i da je njen suprug učestvovao u tuči
321 pregleda 32 komentar(a)
Porodica Kruščić, Foto: Vesko Belojević
Porodica Kruščić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 18.01.2015. 20:45h

Porodica osuđenika Miloša Kruščića, jednog od vinovnika napada na zatvorske službenike, najavila je da će od ponedjeljka štrajkovati ispred kapije ZIKS-a sve dok im uprava Zavoda na odobri da posjete zatvorenika.

Kruščićeva supruga Marija i majka Nada, juče su “Vijestima” ispričale da danima dolaze u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) kako bi dobile informacije o Miloševom zdravstvenom stanju.

“Stalno dobijamo informacije da je Miloš prebijen nakon tuče, bukvalno slomljen, a uprava nam ne dozvoljava da ga obiđemo”, kazala je Marija. Iz uprave spuškog zatvora “Vijestima” je nezvanično rečeno da Kruščića nijedan službenik nije tukao.

Incident u kojem je povrijeđeno pet službenika zatvora Ivan Popović, Boban Nikčević, Radomir Bošković, Predrag Radulović i Miloš Prelević i dvojica robijaša, dogodio se u srijedu.

Marija Kruščić tvrdi da joj je rečeno i da je njen suprug učestvovao u tuči.

“Ne znamo što se desilo, rečeno nam je da ga je kamera snimila kako drži šipku, ali da nije tukao nikoga”, kazala je ona ne navodeći da li informacije dobija od službenika ili robijaša.

“Javili su mi i da je u izjavi napisao da je povrede dobio od nekog robijaša, ali to nije moguće, jer se oni svi drže zajedno”, rekla je ona. Kruščić pojašanjava da je razgovarala sa zamjenikom načelnika KP doma.

“Rekao mi je da podnesem molbu direktoru ZIKS-a Miljanu Peroviću kako bi mi odobrio posjetu. Do direktora nisam mogla da dođem, pa sam sjutradan ponovo došla u Spuž sa sinom od 14 mjeseci, Miloševom trinaestogodišnjom sestrom, koja boluje od cerebralne paralize, i svekrvom. Stajali smo na kapiji zatvora, ali nam nisu dozvoli posjetu”, tvrdi ona.

Kruščić dodaje da je tog dana sa njima razgovarao Perovićev pomoćnik Dragoljub Bulatović, koji je obišao Miloša i rekao im da nije pretučen. Nada Kruščić je ispričala da su je iz uprave obavijestili da su njenom sinu posjete zabranjene na mjesec dana.

“Tražim samo da na pet minuta vidim Miloša i vidim kako je, a za ono za šta je kriv neka odgovora”, kazala je Nada Kruščić.

Sa porodicom Kruščić juče je ispred spuškog zatvora bila i porodica Luke Lučića. I oni, navodno, dobijaju informacije da je Lučić brutalno pretučen nakon napada robijaša na zatvorske čuvare. Iz uprave spuškog zatvora “Vijestima” je nezvanično rečeno da će porodice Kruščić narednog vikenda, kada i jeste redovna posjeta, moći da obiđe osuđenika.

Bonus video: