Vonova izjednačila rekord Moser-Prel

Amerikanka je do sada ostvarila 32 pobjede u spustu, 20 u superveleslalomu, pet u kombinaciji, tri u veleslalomu i preostale dvije u slalomu
85 pregleda 0 komentar(a)
Lindzi Von, Foto: Beta AP
Lindzi Von, Foto: Beta AP
Ažurirano: 18.01.2015. 12:11h

Američka skijašica Lindzi Von izjednačila je rekord Austrijanke Anemari Moser-Prel po broju pobjeda u Svjetskom kupu, prenosi B92.

Vonova je trijumfovala na spustu u italijanskoj Kortini d’Ampeco i tako došla do 62. pobjede u karijeri, čime je uz Moser-Prelovu postala najuspješnija svih vremena u elitnom takmičenju.

Amerikanku, osvajačica četiri velika Kristalna globusa, sada samo jedna pobeda deli od toga da ispiše nove stranice istorije, a prvu priliku da to učini imaće u ponedeljak, kada je u Kortini na programu superveleslalom.

Vonova je do sada ostvarila 32 pobjede u spustu, 20 u superveleslalomu, pet u kombinaciji, tri u veleslalomu i preostale dvije u slalom.

To je sve učinila od 2000. godine, ali je zbog povrede propustila veći dio prethodne dvije sezone.

Moser-Prelova je do 62. pobjede došla od 1969. do 1980. godine, a u to vrijeme nije postojao superveleslalom, a kao Vonova najbolja je bila u spustu, u kojem je ostvarila 36 pobjeda.

Amerikanka je do 62. pobjede u karijeri došla perfektnom vožnjom, u vremenu od 1:39.61 minuta i tako ujedno slavila po treći put ove sezone.

Na kraju je imala 21 stotinke prednosti u odnosu na Austrijanku Elizabet Gergl, a njima se na podijumu pridružila domaća skijašica Danijela Merigeti, koja je bila 54 stota dela sekunde iza Vonove.

Iza najbolje tri slijedile su još jedna Italijanka Elena Fankini, ispred vodeće u generalnom plasmanu Tine Maze, Švajcarkinje Dominik Gisin i još jedna domaća skijašica Johana Šnarf.

Švajcarkinja Lara Gut bila je osma, a deveto mjesto podijelile su Amerikanka Loren Ros i aktuelna osvajačica Svjetskog kupa Ana Feninger.

Bonus video: