Milošević: Šikaniranje počelo kad sam odbio sumnjive ponude

U svom iskazu pred sudijom podgoričkog Osnovnog suda Radonjom Radonjićem, Milošević je objasnio da je u toj firmi radio 35 godina na najoodgovornijim poslovima, te da je problem s upravom nastao kada su prije dvije godine tražili od njega da osnuje firmu u koju bi prebacili pedesetak radnika “Zetatransa”, koji bi bili osigurani na minimalnu zaradu - što je on odbio
85 pregleda 7 komentar(a)
Stevo Milošević, Foto: Savo Prelević
Stevo Milošević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.01.2015. 14:04h

Bivši direktor pravnog sektora u AD “Zetatrans” Stevo Milošević istakao je juče da je njegovo šikaniranje u toj službi počelo kada je odbio da učestvuje u njihovim nezakonitim poslovima.

To je naveo u sporu, koji je pokrenuo protiv “Zetatransa”, u kojem traži poništenje rješenja o otkazu, te odštetu za neisplaćene zarade i duševne bolove.

U svom iskazu pred sudijom podgoričkog Osnovnog suda Radonjom Radonjićem, Milošević je objasnio da je u toj firmi radio 35 godina na najoodgovornijim poslovima, te da je problem s upravom nastao kada su prije dvije godine tražili od njega da osnuje firmu u koju bi prebacili pedesetak radnika “Zetatransa”, koji bi bili osigurani na minimalnu zaradu - što je on odbio.

“Početkom 2013. sam saznao i da se 'Vuk petrolu' omogućava da ispod carinskog nadzora nezakonito uzima gorivo. Sumnjam da je sve to omogućeno od strane izvršnog direktora, njegovog zamjenika ili direktora filijale u Podgorici”, rekao je Milošević, a o čemu su “Vijesti” ranije već pisale.

On je pojasnio da je Uprava carina otkrila te nezakonite radnje kasnije, ali je pokrenula jedino prekršajni postupak povodom toga, a službenik koji se bavio tim poslovima se uz otpremninu iz “Zetatransa” odmah nakon toga zaposlio u “Vuk petrolu”.

Milošević je i nakon toga, kako tvrdi, uporno pokušavao da upravi “Zetatransa” ukaže na brojne nepravilnosti u poslovanju te firme, što je i rezultiralo time da ga polako izopšte iz svih poslova. Na kraju je, kako kaže, došlo i do ponude aneksa ugovora o radu sa premještajem u Nikšić, a kada ga nije prihvatio, dat mu je otkaz.

Izvršni direktor “Zetatransa” Anton Turk je iskazu tvrdio da Miloševiću nikada nije prijetio otkazom, a da mu je ponuđen aneks ugovora o radu, jer je postojala potreba za preraspoređivanjem službenika u Nikšić.

Tužilaštvo još nije odlučivalo nakon prijave Miloševića

Specijalno tužilaštvo još se nije bavilo krivičnom prijavom koju je Stevo Milošević podnio protiv Turka i njegovog zamjenika Dragana Rackovića, optužujući ih da su preduzeću 'Vuk petrol' iz Kotora omogućavali da u dužem vremenskom periodu neovlašćeno i nezakonito uzimaju gorivo ispod carinskog nadzora. Ta krivična prijava je juče sprovedena kao dokaz u sporu, koji je Milošević pokrenuo protiv “Zetatransa”.

Bonus video: