Lopovi obili magacin Pogrebnog, odnijeli i punjač od auta za pokojnike

"Prije dvije godine dogodila se oružana pljačka u prodavnici preduzeća kada je oduzeto 3.500 eura poslije čega smo instalirali video nadzor koje obezbjeđuju prodavnicu i okolinu"
3 komentar(a)
Čepurci, Foto: Luka Zeković
Čepurci, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.01.2015. 07:43h

Preduzeće „Pogrebne usluge" ponovo se prije nekoliko dana našlo na meti lopova koji su obili magacin i ukrali mašine i punjač za elektro-auto koje se koristi za prevoz pokojnika od kapele do mjesta sahranjivanja.

"uto ne radi, trebalo bi za deset dana da bude osposobljeno, jer tada treba da stigne dio iz inostranstva. Do tada pokojnike ćemo kolicima prebacivati od kapele do grobnice”, kazao je direktor “Pogrebnih usluga” Slobodan Stanović.

To nije prvi put da kradljivci otuđuju imovinu tog preduzeća, ali i stvari sa groblja "Čepurci" i "Zagorič".

Stanović je kazao „Vijestima" da zbog učestalih krađa i devastacija spomenika i groblja, namjeravaju da kvalitetno ograde dio privremeno ograđenog dijela groblja, a potom i postave video nadzor na "Čepurcima".

On je podsjetio da su ranije lopovi krali oluke sa svih pet kapela u gradu, mermerne vaze i krstove, kao i bronzu sa spomenika.

"Prije dvije godine dogodila se oružana pljačka u prodavnici preduzeća kada je oduzeto 3.500 eura poslije čega smo instalirali video nadzor koje obezbjeđuju prodavnicu i okolinu", podsjetio je Stanović.

Tvrdi da su pored redovnih aktivnosti na "Čepurcima", koje se odvijaju uz ponekad dobronamjerne sugestije građana, angažovani i na dodatnim planovima za 2015. godinu.

Prije svega, to je proširenje groblja na parceli od 3.000 kvadrata, koje su vlasništvo Opštine, ali i da Glavni grad namjerava da kupi ostatak zemlje od porodica Bibezić, Dervišević...

Kazao je da trenutno pribavljaju formalno-pravne i urbanističko-tehničke uslove za proširenje groblja, ali i saglasnost Elektrodistribucije za izmještanje podzemnih kablova koji napajaju naselje južno od pomenute parcele, za šta je izdvojeno ukupno 35.000 eura.

Naglasio je da će potom zemljište ograditi betonskim zidom visine do 2,5 metara, što će preduzeće koštati dodatnih 65.000.

Stanović tvrdi da će na parceli, po projektu koji će uraditi ovlašćeno lice, da bude izgrađeno oko 320 grobnica, od kojih će 300 da budu tipa A, sa dva ukopna mjesta.

Nove grobnice biće dovoljne godinu i po

Direktor preduzeća je procijenio da će izgradnja novih grobnica na “Čepurcima”, prema statistici koju vode, zadovoljiti potrebe građana u narednih godinu do godinu i po dana.

On je rekao da će se svi radovi finansirati od novca “Pogrebnih usluga”, te da zahvaljujući uštedama planiraju da obnove vozni park i kupe specijalizovana vozila.

Uprkos izdacima za 2015. godinu, Stanović tvrdi da su u finansijskoj mogućnosti da kupe i dva automobila.

Bonus video: