Osim garderobe na sebi, Kemal Selimović je u požaru izgubio sve

"Malo je onih kojima Kemo bar nešto nije pomogao. Više ga volimo mi nego svi njegovi Romi. Ostali Romi iz naselja na stranu, i Kemo na drugu, njegova strana bi prevagnula - toliko je beskrajno dobar. Ma, Kemo je naš čovjek"
185 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 16.01.2015. 20:44h

U romskom naselju kod mosta u Strojtanici kod Bijelog Polja sinoć, oko 11 časova, potpuno je izgorjela kuća Kemala Selimovića. Na sreću povrijeđenih nije bilo.

Selimović se u trenutku požara nalazio kod obližnje prodavnice, a kada je stigao kući bilo je prekasno.

"Komšije su došle po mene da mi jave za požar i kad sam došao, već je gorjelo. Nijesam ložio vatru toga dana, jer nijesam ni bio kući. Brzo je stigli policija i policajci mi nijesu dozvolili da uđem u kuću da pokušam da spasim nešto od stvari. Sve mi je izgorjelo i nemam više ništa. Nijedan jedini dokument mi nije ostao, ništa, ništa, sve je otišlo", ispričao je Kemal kroz suze.

Kemo je omiljen ne samo u svom romskom naselju nego i u susjednoj Strojtanici, Njegnjevu, Rasovu. Kažu da je malo onih kojima bar nešto nije učinio ili pritrčao da pomogne.

Raco Perović je kazao da je u pitanju jedan divni i pošteni čovjek koji nikada nikome nije odbio da pomogne i da bi trebali svi da se angažuju kako bi mu pomogli. I Šućrija Šule Brčavak, došao je među prvima da vidi kako je Kemo i ponudio mu prenoćište.

"Malo je onih kojima Kemo bar nešto nije pomogao. Više ga volimo mi nego svi njegovi Romi. Ostali Romi iz naselja na stranu, i Kemo na drugu, njegova strana bi prevagnula - toliko je beskrajno dobar. Ma, Kemo je naš čovjek", ispričao je Šule.

On je tješio Kema da će svi skočiti da mu pomognu da sagradi novu kuću. Kemal je kazao da su ga mnoge komšije zvali i nudili konačište.

Predsjednik Opštine Aleksandar Žurić je obećao pomoć Kemalu u nesreći koja ga je zadesila.

Svi oni koji žele na bilo koji način, toplom odjećom, novcem ili na bilo koji drugi način da pomognu nesrećnom čovjeku, koji osim onog što je obukao više nema ništa drugo, mogu ga kontaktirati na broj telefona 069 740 336, ili uplatom novca na broj žiro računa CKB - 510 0 60596428013332.

Galerija

Bonus video: