Dvije Amerikanke i Marljukić za šampionske ambicije

203 pregleda 0 komentar(a)
Ilona Marljukić i Odri Bigz, Foto: ŽOK Galeb
Ilona Marljukić i Odri Bigz, Foto: ŽOK Galeb
Ažurirano: 16.01.2015. 10:16h

Nakon nešto više od mjesec dana zimske pauze, danas se mečevima 10. kola nastavlja Prva liga odbojkašica. Sa tri pojačanja, barski Galeb je jasno stavio do znanja gradskom rivalu, šampionu i neprikosnovenom lideru tekućeg prvenstva, ekipi Luke Bar (bez poraza i izgubljenog seta u dosadašnjih devet kola) da želi da mu pomrsi račune u borbi za trofeje.

U zimskom prelaznom roku, naime, u Galeb su stigle 22-godišnje Amerikanke, korektorka Odri Bigz i srednja blokerka Tesa Lea’ea.

Uz njih, novo ime u Galebu za drugi dio sezone je veteranka Ilona Marljukić, nekada trostruka uzastopna najbolja odbojkašica Crne Gore (od 1998. do 2000. godine), koja je prije nekoliko sezona prekinula igračku penziju i vratila se na teren igrajući prvo za Luku Bar, a potom i Budvu.

"Doveli smo te igračice kako bismo prvo podigli nivo kvaliteta treninga i omogućili mlađim igračicama da uče od iskusnijih, i već nakon nekoliko treninga se vidjelo da je sve mnogo drugačije. Mlađe su dobile na samopouzdanju, iz sebe izvlače kvalitet koji imaju, mnogo bolje igraju, prilaz treningu je mnogo ozbiljniji. Sa druge strane, zašto da ne probamo, ako imamo taj kvalitet, da napadnemo neki od trofeja, titulu ili Kup, ili možda oba. Vidjećemo, ali sada imamo kvalitet da se borimo sa svima", rekao je za “Vijesti” Nikola Vujačić, predsjednik Galeba.

Inače, Galeb već ima pozitivna iskustva sa američkim igračicama, sa kojima je bio šampion 2010. i 2011. godine.

"To se do sada pokazao kao dobar potez. Nadam se da će i ovoga puta biti tako", dodao je Vujačić, uz napomenu da će se Lea’ea, zbog sređivanja papirologije, naknadno priključiti ekipi, dok će Bigz i Marljukić debitovati danas protiv Morače.

Osim meča Galeb – Morača (18.30 sati), u barskoj “Topolici” od 16 sati igraju i Luka Bar – Rudar. U subotu se sastaju Nikšić – Gimnazijalac (15), Lovćen – Gorštak (15) i Budućnost Bemaks – Budva (16).

Bonus video: