"Muž zapalio kuću, htio da nas pobije"

“Muž se napio, prijetio meni i đeci, htio da nas ubije. Svađao se i rekao da ide da zapali kuću. Sa đecom sam srećom otišla kod đevera, jer da nijesam, djeca bi sada bila mrtva. Kada sam se vratila, kuća je gorjela, a Albert je bio ispred kuće”
116 pregleda 12 komentar(a)
Mahija Gaši, Foto: Svetlana Mandić
Mahija Gaši, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 16.01.2015. 07:05h

Kompletno pokućstvo Nurije Radović izgorjelo je juče u požaru, koji je, sumnja se, izazvao njen sin Albert Radović.

Nurijina snaha i Albertova supruga Mahija Gaši tvrdi da je njen muž bio pijan, da se svađao, a potom i zapalio kuću u nikšićkom naselju Zvjerinjak.

“Muž se napio, prijetio meni i đeci, htio da nas ubije. Svađao se i rekao da ide da zapali kuću. Sa đecom sam srećom otišla kod đevera, jer da nijesam, djeca bi sada bila mrtva. Kada sam se vratila, kuća je gorjela, a Albert je bio ispred kuće”, kazala je uplakana Mahija.

Ona je ispričala da je njen suprug često kući dolazio pijan, da je maltretirao nju i djecu, ali da je sve to trpjela misleći da tako štiti djecu.

“Nikada nijesam htjela da ga prijavim što pije i prijeti. Kažem imam četvoro djece, hoću da sakrijem, ali više ne mogu. Svi znaju kakav je on, a kakva sam ja. Svaku noć pije, maltretira đecu i mene. Kada sam ga pitala što je ovo uradio, kazao je da je to uradio namjerno i da sada sa đecom idem na ulicu”, rekla je Mahija koja sa Albertom ima četvoro djece.

Najmlađe djete ima godinu, najstarije devet godina, a žive od socijalne pomoći.

“Imali smo tri sobe, kompletno pokućstvo i sada je sve izgorjelo. Đeca su trenutno kod đevera, ali tamo ne možemo ostati jer on ima samo jednu sobu. Dvoje đece je prehlađeno i htjela sam da ih vodim kod ljekara. Imam kćerku koja je operisana od sto čuda u Beogradu i koja ne smije da bude prehlađena. Da je bila ovdje, bila bi mrtva”, jecajući priča Mahija Gaši.

Ona i komšije pokušali su da ugase požar i iznesu makar nešto od pokućstva, ali nisu uspjeli. Iako su vatrogasci brzo stigli i ugasili vatru, u kući je sve izgorjelo.

“Komšija i ja smo sa šlaufom pokušali da gasimo, da spasimo što se spasiti može, ali nijesam mogla od tolikog dima da uđem unutra i da bar nešto spasim. Sve je uništeno, a đeca i ja ćemo na ulicu”, kazala je Mahija.

Po nalogu osnovnog državnog tužioca vještaci za požare i pripadnici nikšićke policije obavili su uviđaj.

Tužilac je saopštio da se neće izjašnjavati oko kvalifikacije djela do zvaničnog nalaza vještaka o uzroku požara. Radović je pušten kući.

Bonus video: