U Nikšiću izgorjela romska baraka, nije bilo povrijeđenih

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Veselin Gardašević kazao je da je izgorio dio barake, ali da su uspjeli zaustaviti širenje vatre i spasiti ostale stanove
114 pregleda 1 komentar(a)
Zvjerinjak, Foto: Ivan Petrušić
Zvjerinjak, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 15.01.2015. 16:11h

U nikšićkom naselju Zvjerinjak kod Željezare poslije 13 sati požar je zahvatio baraku u kojoj je živjela sedmočlana romska porodica Alberta Radovića, ali niko nije povrijeđen.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Veselin Gardašević kazao je da je izgorio dio barake, ali da su uspjeli zaustaviti širenje vatre i spasiti ostale stanove.

„Pod istim krovom sa zapaljenom barakom nalazi se još devet stanova i da nijesmo na vrijeme intervenisali, vatra bi se brzo proširila“, kazao je Gardašević.

Požar je, prema tvrdnji Mahije Gaši, izazavao njen suprug Albert Radović, koji joj je u pijanstvu prijetio da će zapaliti kuću i ostaviti ih na ulici.

„U baraci sam živjela sa mužem, četvoro djece i svekrvom. Muž mi se napio, svađao se i prijetio da će zapaliti kuću. Otišla sam sa djecom kod đevera. Kada sam se vratila vidjela sam ga ispred kuće“, kazala je Gaši.

Ona je kazala da ih je Bog spasio što su bili otišli iz kuće, ali da sada ne zna kuda će sa četvoro male djece, jer žive od socijalne pomoći.

„Jedna kćerka operisana je u Beogradu i najmanja prehlada može da joj naškodi. Šta da radim, jer je svo pokućstvo u tri sobe u kojima smo živjeli izgorjelo“, navela je Mahija.

Njenog supruga policija je odmah nakon požara odvela u Centar bezbjednosti.

Bonus video: