Rastali se Budvanska rivijera i Kubanac Armando Danger

1 komentar(a)
Armando Danger, Foto: Cev.lu
Armando Danger, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 15.01.2015. 11:36h

Nakon srednjeg blokera Milana Ćelića, koji je sporazumno napustio ekipu sredinom prošlog mjeseca, Budvanska rivijera će nastavak takmičenja u Ligi šampiona dočekati i bez kubanskog korektora Armanda Dangera Mulena.

Odlazak Dangera, kao ni Ćelića, barem po onome što se moglo vidjeti u dosadašnje četiri utakmice Lige šampiona, neće predstavljati poseban hendikep za ekipu Slobodana Boškana, naročito iz razloga što su Budvani, iako ne teoretski, praktično otpali iz trke za prolaz u drugu rundu LŠ.

Zbog toga je uprava budvanskog kluba, tradicionalno, nastavila sa raskidima ugovora u toku sezone kada postane jasno da su zadati ciljevi postali nedostižni ili je završena evropska avantura.

"Sporazumno smo raskinuli ugovor i on je već napustio Budvu. Njegov odlazak ne remeti ništa, jer na toj poziciji imamo Mladena Majdaka, a šansu će dobiti i Luka Babić", rekao je za “Vijesti” Časlav Đurović, sportski direktor Budvanske rivijere.

Danger je dobro počeo sezonu u Budvanskoj rivijeri, bio je najbolji pojedinac ekipe u maksimalnom porazu Budvana u prvom kolu Lige šampiona, u gostima od Rešovije, kada je meč završio sa 17 poena i 53,8 odsto realizacije napada. Međutim, protiv Berlina (11 poena) i dva puta sa ACH voleja (3 i 11 poena), 25-godišnji Kubanac je bio ispod očekivanja. Na kraju, Danger je bio treći strijelac ekipe sa ukupno 42 poena, od čega 35 iz napada (svega 39,3 odsto realizacije), četiri asa i tri bloka.

Dva kola prije kraja takmičenja po grupama, crnogorski šampion je treći u grupi sa pet bodova, tri boda manje od Rešovije i Berlina, a dva više od ACH voleja. U narednom kolu, 21. januara, Budvani gostuju Berlinu od koga su bili bolji u Budvi 3:2.

"Imamo još dvije utakmice. Ove sezone nam je prioritet plasman zu CEV kup. Već imamo pet bodova, i kroz preostale dvije utakmice ćemo pokušati da se domognemo tog takmičenja. Nakon toga ćemo napraviti analizu i donijeti odluku o igračkom kadru", dodao je Đurović.

Bonus video: