Nikšićanin osumnjičen za zelenaštvo

Policija sumnjiči V.M da je u decembru 2009. godine, A.J. dao na zajam novac u iznosu od 3.000 eura, uz ugovaranje nesrazmjerne imovinske koristi – tzv. kamate od 15 odsto pozajmljene sume na mjesečnom nivou
51 pregleda 7 komentar(a)
Zelenašenje, Novac, Kamata,, Foto: Shutterstock.com
Zelenašenje, Novac, Kamata,, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 14.01.2015. 16:37h

Hercegnovska policija je danas zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u tom gradu podnijela krivičnu prijavu protiv V.M. (32) iz Nikšića, zbog osnova sumnje da je, na štetu A.J. iz Herceg Novog, počinio krivično djelo zelenaštvo u pokušaju.

Policija sumnjiči V.M da je u decembru 2009. godine, A.J. dao na zajam novac u iznosu od 3.000 eura, uz ugovaranje nesrazmjerne imovinske koristi – tzv. kamate od 15 odsto pozajmljene sume na mjesečnom nivou.

"Osumnjičeni V.M. je pritom, kako se sumnja, iskoristio teške prilike i nuždu A.J, budući da je saznao da je oštećeni tražio novac na zajam zbog liječenja člana porodice“, kazalin su u Upravi policije.

Oštećeni A.J. je, kako se sumnja, mjesec dana nakon pozajmljivanja novca, na žiro račun V.M. uplatio 400 eura na ime tzv. kamate, dok mu je 2.950 eura predao kada su se sastali u julu 2010. godine.

"Nakon ove isplate, V.M. je, sumnja se, više puta pozivao A.J. i upućivao mu prijetnje jer je smatrao da A.J. nije izmirio obavezu premu njemu. V.M. i A.J. su se nakon toga, nekoliko mjeseci od posljednje isplate, sastali, i tom prilikom je V.M, kako se sumnja, kazao A.J. da mu zbog neisplaćenih mjesečnih „kamata“ i „kamata na kamatu“ duguje još 12.500 eura“, kazali su u Upravi policije.

Bonus video: