Završeno suđenje Vešoviću: Piše se presuda za "Ućerivača zorta"

Radulović je rekao da Vešovića ne poznaje i da se nijesu sreli
3 komentar(a)
Marko Vešović, Foto: Sveske.ba
Marko Vešović, Foto: Sveske.ba
Ažurirano: 13.01.2015. 15:34h

Završeno je juče suđenje Marku Vešoviću, autoru teksta “Ućerivač zorta” a sutkinja Branka Zeković najavila je da će donijeti odluku u roku od mjesec dana.

Urednik “Vijesti” Slavko Radulović pokrenuo je spor pred podgoričkim Osnovnom sudom protiv Vešovića i “Pobjede”, zbog Vešovićevog uvredljivog teksta...

U njemu optuženi novinara naziva, između ostalog, "Kesedžijin hrt", "siledžija" i "smeće"...

Sutkinja je ranije prekinula postupak prema “Pobjedi” jer je bila u stečaju, a Vešoviću postavila privremenog zastupnikaNebojšu Golubovića, jer se više od dvije godine nije odazivao pozivima suda.

Golubović je prigovorio nalazu vještaka Stanka Milića, smatrajući ga nepotpunim, jer Radulović nije priložio medicinsku dokumentaciju na osnovu koje bi vještak zasnovao mišljenje.

On, međutim, nije imao pitanja za Milića, a na predlog suda nije predložio novo vještačenje.

Punomoćnica Radulovića, advokatica Milena Vujisić, podsjetila je da je vještak zaključio da je sačinjavanjem i objavljivanjem spornog teksta Radulović pretrpio duševne bolove.

Milić je u nalazu naveo i da je tekst narušio psihičku ravnotežu Radulovića i da je za tužioca neugodno i samo pojavljivanje pred sudom i podsjećanje na uvredljivi članak.

Suđenje je počelo dvije i po godine od podnošenja tužbe.

Radulović je u svom svjedočenju ranije istakao da Vešovića nikada u životu nije vidio i da zato vjeruje da iza njegovih uvreda stoji neko drugi o kome je kao novinar pisao.

Radulović traži 10.000 eura za duševne bolove zbog povrede ugleda i časti, i 2.000 eura na ime pretrpljenog straha.

Bonus video: